Social Icons

.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Βρετανοί στις ανασκαφές της Προέρνα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στο Νέο Μοναστήρι η βρετανική αρχαιολογική αποστολή του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον που συμμετέχει στις ανασκαφές που πραγματοποιεί η Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία με την συνεργασία του Ομίλου Φίλων Αρχαιοτήτων Αρχαίας Προέρνας στην περιοχή «Κουτρουλού Μαγούλα» του Δήμου Θεσσαλιώτιδος.
Αύριο μάλιστα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ο Όμιλος Φίλων Αρχαιοτήτων Αρχαίας Προέρνας διοργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θεσσαλιώτιδας, στο Νέο Μοναστήρι και στις 19:00, ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα γίνει αναφορά στα τελευταία ευρήματα, που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές αλλά και γενικότερα για τη ευρύτερη αρχαιολογική σημασία της περιοχής.Η αποστολή του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που αποτελείται από 16 άτομα, επικεφαλής των οποίων είναι ο Έλληνας αρχαιολόγος κ. Γιάννης Καμηλάκης, βρίσκεται στο Νέο Μοναστήρι, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώαναμένεται να παραμείνει στην περιοχή και να συμμετάσχει στις ανασκαφές μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα στις αρχαιολογικές ανασκαφές στηνπεριοχή «Κουτρουλού Μαγούλας» συμμετέχει και ελληνική αποστολή,επικεφαλής της οποίας είναι η αρχαιολόγος κα. Νίνα Κυπαρρίση. Οι ανασκαφές στο συγκεκριμένο σημείο, που ανήκει στην ευρύτερη αρχαιολογική περιοχή της Αρχαίας Προέρνας, ξεκίνησαν πέρυσι με τη συνεργασία της Εφορίας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του βρετανικού πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και τη συμπαράσταση του Ομίλου Φίλων Αρχαιοτήτων Αρχαίας Προέρνας.
Η βρετανική αποστολή είχε βρεθεί στο ΝέοΜοναστήρι και πέρυσι το Σεπτέμβριο αλλά με λιγότερα μέλη. Ωστόσο τη φετινή χρονιά η αποστολή μεγάλωσε αριθμητικά καθώς το βρετανικό κράτος με απόφαση που συμπεριέλαβε τη συγκεκριμένη θέση ανάμεσα σ’αυτές που με τη συνεργασία της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι βρετανοί αρχαιολόγοι θα πραγματοποιήσουν επίσημες αρχαιολογικές ανασκαφές.
Στην αυριανή ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στοΝέο Μοναστήρι, οι επικεφαλής των αποστολών θα παρουσιάσουν στους κατοίκους της περιοχής την φετινή πρόοδο των ανασκαφών.
Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι το Σεπτέμβριο με την ολοκλήρωση των ανασκαφών.

εφημερίδα ΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ