Social Icons

.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δώδεκα περίεργες αιτίες πονοκεφάλου


Υπάρχουν αρκετές αιτίες πονοκεφάλου που πιθανόν να μη γνωρίζετε. Ποιες είναι αυτές και πώς μπορείτε να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο που σας τυραννά;
Το αφεντικό σας (Ναι, το αφεντικό σας μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Οτιδήποτε ενισχύει το επίπεδο στρες που έχετε μπορεί να σας καταστήσει περισσότερο ευάλωτους σε πονοκέφαλο τάσης ή ημικρανία)
Ο ζεστός καιρός (Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία αυξάνει και η πιθανότητα εμφάνισης ημικρανίας ή σοβαρού πονοκεφάλου)
Δυνατές μυρωδιές (Οι δυνατές μυρωδιές, ακόμα και οι ωραίες, προκαλούν πονοκέφαλο σε πολλούς ανθρώπους)
Αξεσουάρ μαλλιών (Ο τρόπος που φέρεστε στα μαλλιά σας μπορεί να επηρεάζει το κεφάλι σας. Μια στενή αλογοουρά μπορεί να πιέσει τον συνδετικό ιστό στο κεφάλι σας οδηγώντας σε πονοκέφαλο)
Η άσκηση (Η έντονη άσκηση, περιλαμβανομένου και του σεξ, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο από καταπόνηση. Η σωματική καταπόνηση προκαλεί οίδημα στα αγγεία του λαιμού και του κεφαλιού οδηγώντας σε συσσώρευση πίεσης)
Κακή στάση σώματος (Δεν χρειάζεται να δουλέψετε έντονα για να συσσωρευτεί πίεση στους μυς του λαιμού και του κεφαλιού. Το σκύψιμο πάνω από το γραφείο σας μπορεί να προκαλέσει την ίδια ζημιά.)
Τυριά (Μια από τις περισσότερο συνήθεις αιτίες είναι το ‘ώριμο’ τυρί, όπως το ροκφόρ, το μπρι, το τσένταρ, η φέτα, η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα και το ελβετικό.)
Κόκκινο κρασί (Η τυραμίνη βρίσκεται και στο κόκκινο κρασί και σε ορισμένα ποτά. Επειδή το αλκοόλ αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο η επίδραση μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονη)
Αλλαντικά
Παράλειψη γευμάτων
Κάπνισμα
Καφεΐνη

Τι μπορείτε να κάνετε
Ελέγχετε το στρες
Πολλοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ελέγχουν την ημικρανία ή τον πονοκέφαλο τάσης μέσω τεχνικών μείωσης του στρες. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή σας, μπορείτε να αλλάξετε την αντίδρασή σας σε αυτούς. Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε με τεχνικές όπως ο διαλογισμός ,το μασάζ και ο βελονισμός και να δείτε τι σας ταιριάζει.
Τεντώστε τα πόδια σας
Η μέτρια άσκηση αποτελεί ισχυρό παράγοντα ανακούφισης από το στρες. Το περπάτημα αποτελεί καλή επιλογή, γιατί αποτελεί επιπλέον άμυνα σε πονοκεφάλους τάσης. Όταν περπατάτε, η κίνηση στριψίματος των ώμων τείνει να χαλαρώνει τους μυς στο λαιμό και τους ώμους. Σπάζοντας αυτούς τους δεσμούς, μειώνεται η κύρια ρίζα των πονοκεφάλων τάσης.
Καταναλώνετε τακτικά γεύματα
Η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της μέρας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σάκχαρό σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε πια πονοκέφαλο λόγω πείνας. Να επιδιώκετε να καταναλώνετε γεύματα και σνακ που συνδυάζουν μια πρωτεΐνη με σύνθετο υδατάνθρακα όπως φυστικοβούτυρο σε ψωμί ολικής αλέσεως ή κοτόπουλο στήθος με μαύρο ρύζι. Σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε αρκετά υγρά-η αφυδάτωση αποτελεί άλλο συχνό παράγοντα πρόκλησης πονοκεφάλου.
Η φυσικοθεραπεία
Η φυσικοθεραπεία συνδυάζει την άσκηση και την εκπαίδευση για μείωση του πόνου και βελτίωση κινήσεων. Σε ανθρώπους με πονοκέφαλο τάσης η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει την ενδυνάμωση των μυών του λαιμού και την υιοθέτηση νέων συνηθειών που οδηγούν σε καλύτερη στάση σώματος.
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Kατερίνα μου ,η αιτία με το κόκκινο κρασι ..καρατσεκαρισμένο και ειδικά οταν υπάρχει προδιάθεση , το κόβεις και τέλος!!
    Καλη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ