Social Icons

.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

2.500 Έλληνες μετανάστευσαν στην Αυστραλία το 2011


2.500 Έλληνες μετανάστευσαν στην Αυστραλία από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα αποκαλύπτουν τα γραφεία της της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα", υπολογίζεται πως 6.000 Έλληνες έχουν στείλει γράμματα, mails ή έχουν τηλεφωνήσει στα γραφεία ζητώντας πληροφορίες με την προοπτική της μόνιμης εγκατάστασης
Υπενθυμίζεται πως λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και της ζήτησης για εύρεση εργασίας στην Αυστραλία, στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.
Το διάστημα 2011-12 το μεταναστευτικό πρόγραμμα προβλέπει 185.000 θέσεις.
"Το επαγγελματικό μεταναστευτικό πρόγραμμα βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας. Δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την Ελλάδα", αναφέρει η πρεσβεία της Αυστραλίας.
Για να εξασφαλίσει κάποιος βίζα, θα πρέπει το επάγγελμά του να συμπεριλαμβάνεται στον ειδικό κατάλογο των 183 επαγγελμάτων υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία . Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 50 ετών και να μιλά αγγλικά.
Η επιλογή γίνεται βάσει μοριοδότησης. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν εξασφαλίσει από Αυστραλό εργοδότη προσφορά θέσης εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ενημερωτική διημερίδα που θα γίνει στην Αθήνα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου μετανάστευσης .
Το υπουργείο μετανάστευσης αξιολογεί τις αιτήσεις και θα αποστείλει σχετικές προσκλήσεις.
Μεταξύ των επαγγελμάτων που ζητούνται είναι: μηχανικοί και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας,ειδικευμένοι εργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία, από τον κατασκευαστικό κλάδο και από τους κλάδους της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας.Επίσης, μάνατζερ, λογιστές, φοροτεχνικοί, ασφαλιστές, ναυπηγοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανικοί διαφόρων ειδών, γεωπόνοι, χημικοί, κτηνίατροι, φυσιοθεραπευτές, καθηγητές, τεχνολόγοι πυρηνικής ιατρικής, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, λογοθεραπευτές, γιατροί πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτές με διάφορες εξειδικεύσεις, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, δικηγόροι, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, τεχνικοί τηλεπικοινωνιών, μηχανικοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, συγκολλητές, κλειδαράδες, χτίστες, ξυλουργοί, τζαμάδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ