Social Icons

.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θωρακίζοντας την αυτοεκτίμησή μας απέναντι στην ανεργία


Η ανεργία πια είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που είναι δύσκολο να διαχειριστούμε. Οι παρακάτω συμβουλές είναι μία πρώτη προσπάθεια.
- Είναι απαραίτητο να διαχωρίζουμε οποιαδήποτε αποτυχία στον εργασιακό τομέα- ειδικά αυτή την περίοδο- από τις ικανότητές μας και την προσωπική μας αξία.
- Τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, τα καινούρια ρούχα των παιδιών, όσο απαραίτητα κι αν μας φαίνονται δεν πρέπει και δεν μπορούν να μας καθορίσουν. Μέσα από αυτή τη δύσκολη εποχή, θα μάθουμε αν μη τι άλλο, χωρίς τι πραγματικά δε μπορούμε να ζήσουμε.
- Μια συνέντευξη που πήγε άσχημα, πολλές κατειλημμένες θέσεις και στη χειρότερη περίπτωση μια απόλυση, μπορεί να είναι ένα δυνατό χτύπημα για την αυτοεκτίμηση μας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για απολογισμό και «επιστράτευση» και όχι για απόσυρση και απελπισία. Πατώντας στα πόδια μας, είναι η στιγμή να αποδείξουμε στον εαυτό μας, ότι συνεχίζουμε να προσπαθούμε, ξεπερνώντας τις αδικίες και μαθαίνοντας από τα τυχόν λάθη μας.
- Πρέπει να έχουμε ρεαλιστικούς στόχους όσον αφορά την επαγγελματική μας αποκατάσταση. Σαφώς και πρέπει να κινούμαστε με γνώμονα τις δυνατότητες και τις ικανότητές μας, αλλά αυτή την περίοδο δεν πρέπει να περιμένουμε την πλήρη αναγνώρισή τους.
Όταν πρόκειται για βιοποριστικούς λόγους, λίγο νερό στο κρασί μας, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πλήγμα στην αξιοπρέπεια μας.
Η δουλειά είναι αυτό που κάνουμε και όχι αυτό που είμαστε.
Οι φίλοι και η οικογένεια με την αγάπη και τη συμπαράσταση τους είναι εκεί να μας θυμίσουν ότι μας αγαπούν αλλά πιο πολύ να μας θυμίσουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Ευχαριστούμε για την συμβολή της, την Ψυχολόγο Νέλλη Θεοδοσίου
www.bno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ