Social Icons

.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δυσβάσταχτο αναμένεται να γίνει το κόστος θεραπειών του καρκίνου


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ειδικοί ογκολόγοι το κόστος θεραπείας των ασθενών με καρκίνο αναμένεται να γίνει σύντομα απαγορευτικό, ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες, εξαιτίας της έκρηξης των νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων.
"Θα πρέπει να υπάρξουν δίκαιες τιμές και πραγματική ωφέλεια από τις νέες τεχνολογίες", υπογραμμίζεται σε έκθεση που συνέταξαν ειδικοί για λογαριασμό της ιατρικής επιθεώρησης Lancet Oncology με αντικείμενο το κόστος της φροντίδας ασθενών με καρκίνο, αφού φαίνεται ότι αυτό εκτοξεύεται σε πρωτοφανή ύψη και θα χρειαστεί μια ριζική αλλαγή της νοοτροπίας ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη πρόσβαση στα φάρμακα.
Τα άτομα που διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο, αγγίζουν περίπου τα 12 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός αυτός πρόκειται να φτάσει τα 27 εκατομμύρια έως το 2030. Το κόστος θεραπείας αυτών των νέων κρουσμάτων υπολογίζεται ότι θα ανέρθει στα 286 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Economist Intelligence Unit, τα οποία επικαλείται η έκθεση.
"Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όσον αφορά την προσιτή φροντίδα και οι επιλογές μας - ή η άρνησή μας να κάνουμε επιλογές - θα επηρεάσουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων", σημείωσε ο Ρίτσαρντ Σάλιβαν του βρετανικού Kind's Health Partners Integrated Cancer Centre, παρουσιάζοντας την έκθεσή του στο Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Ογκολογικό Συνέδριο στη Στοκχόλμη (EMCC).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ