Social Icons

.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί δε μπορούμε να αντισταθούμε στα γλυκά;


Eρευνητές του Πανεπιστημίου Yale θεωρούν πως υπάρχει ένα τμήμα του εγκεφάλου μας, το οποίο ελέγχει τη θέληση μας για γλυκό και από αυτό εξαρτάται αν θα ενδώσουμε στον γλυκό πειρασμό ή όχι.
Πάντως ξεκαθαρίζουν πως η βασικότερη αιτία είναι η μείωση των επιπέδων γλυκόζης του οργανισμού, η οποία αυτόματα οδηγεί το παραπάνω τμήμα του εγκεφάλου, να επιθυμεί τρόφιμα υψηλά σε θερμίδες. Ειδικά, τονίζουν οι επιστήμονες, στα παχύσαρκα άτομα, η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη, με το που πέφτει το επίπεδο γλυκόζης τους.
Η γλυκόζη συνήθως προέρχεται από υδατάνθρακες, οι οποίες βρίσκονται σε υγιείς τροφές (νωπά φρούτα, τα λαχανικά, το καστανό ρύζι και ζυμαρικά, οι ξηροί καρποί, το ψωμί ολικής αλέσεως και τα φασόλι), αλλά τις περισσότερες σε βλαβερές για τον οργανισμό (σνακ, ανθρακούχα αναψυκτικά, παγωτό και σιρόπι καλαμποκιού που χρησιμοποιείται στα μεταποιημένα τρόφιμα). Το φαινόμενο ζήτησης γλυκόζης, οφείλεται στην τεράστια ζήτηση του εγκεφάλου για αυτήν την ουσία, η οποία κατά κάποιο τρόπο είναι ένα καύσιμο ενέργειας.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Clinical Investigation».layout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ