Social Icons

.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ρομποτικό τρακτέρ εργάζεται ακόμη και στο σκοτάδι


Ένα ρομποτικό τρακτέρ που μπορεί να σπείρει και να θερίσει ένα ολόκληρο χωράφι  παρουσίασε αμερικανική εταιρία. Το ρομπο – τρακτέρ εντοπίζει και αποφεύγει τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του, π.χ. φράχτες, άλλα οχήματα ή ζώα, ενώ μπορεί να εργαστεί ακόμα και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.
Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι δεν στοχεύει να αντικαταστήσει τους γεωργούς αλλά να τους απαλλάξει εν μέρει από την κοπιαστική δουλειά τους και να τους βοηθήσει να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
Στο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες δοκιμές με ρομπότ σε μικρότερες καλλιέργειες ρυζιού ωστόσο το εγχείρημα της εν λόγω εταιρείας σηματοδοτεί την πρώτη απόπειρα αξιοποίησης της ρομποτικής τεχνολογίας στις μεγάλες καλλιέργειες. Προτού αφεθεί το ρομπο-τρακτέρ μόνο του στα χωράφια, υποβλήθηκε σε διεξοδικές δοκιμασίες σε εργαστηριακό περιβάλλον για δύο χρόνια.
Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ομάδα Βρετανών μηχανικών έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται με οργανικά απόβλητα, με ένα κατάλληλα τροποποιημένο Rover SD1 που κινείται με κόκκους καφέ. Το τροποποιημένο Rover έπιασε τα 106 χιλιόμετρα την ώρα, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 75 χλμ. που κατείχε αμερικανική ερευνητική ομάδα που κατασκεύασε με ένα όχημα που χρησιμοποιούσε σβώλους από ξύλο για καύσιμα.
Η Daily Mail αναφέρει ότι οι Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον μηχανικό Μάρτιν Μπέικον, κατάφεραν να μετατρέψουν τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ σε ενέργεια. Ο καφές καίγεται όπως τα κάρβουνα και παραγάγει αέρια τα οποία, αφού καθαριστούν μέσα από ειδικά φίλτρα, διοχετεύονται στην μηχανή.
tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ