Social Icons

.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκουράστε τη μνήμη σας


Νιώθετε κάθε μέρα, ολοένα και περισσότερο, τη μνήμη και την ικανότητα της συγκέντρωσης να σας εγκαταλείπουν; Μπορεί αυτό να συμβαίνει επειδή έχετε φορτώσει το μυαλό σας με ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες και έγνοιες όλα αυτά τα χρόνια. Ευτυχώς, μπορείτε σιγά σιγά να καθαρίσετε τον εσωτερικό, σκληρό σας δίσκο.
1. Δουλεύετε, είστε μαμά και σύζυγος, φίλη και νοικοκυρά. Τα καθημερινά σας καθήκοντα είναι άπειρα και χρήζουν ευελιξίας και αναγκαιότητας. Πριν φρικάρετε εντελώς και κάψετε το φαγητό ή το αγαπημένο σας τζιν την ώρα που το σιδερώνετε, απλά πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε τη «λίστα της ημέρας». Μην υπερβαίνετε όσα μπορείτε να κάνετε ήρεμα και σωστά. Αφήστε δουλειές που μπορούν να γίνουν κάποια άλλη στιγμή στην άκρη, και φυσικά ζητήστε βοήθεια από τον σύντροφό σας, τους γονείς σας και τους φίλους σας.
2. Ξεχάστε για λίγο το multitasking. Σταματήστε να πετιέστε από τη μία δραστηριότητα στην άλλη. Δώστε λίγο χρόνο στο μυαλό σας να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένα, λίγα πράγματα κάθε φορά.
3. Μειώστε τα ηλεκτρονικά gadgets στην καθημερινότητά σας. Με τα κινητά συνεχώς να χτυπούν, τα emails που έρχονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς και τα msn και skype να βρίσκονται μονίμως ανοιχτά στο γραφείο και το σπίτι, το μυαλό μαθαίνει να δέχεται μηνύματα ασταμάτητα. Περιορίστε τη χρήση τους και θα δείτε πόσο γρήγορα θα καθαρίσει η σκέψη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ