Social Icons

.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Εγώ ομοφυλόφιλος; Να σου δώσω μία με το τακούνι…


Φωτιές άναψε στην Ιταλία ένα ανώνυμο μπλογκ στο Ίντερνετ, το οποίο ανήρτησε μία λίστα με δέκα πασίγνωστους πολιτικούς της χώρας, οι οποίοι, όπως αναφέρεται είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά εμφανίζουν στη δημόσια εικόνα τους μία άκρως ομοφοβική στάση, ώστε να αποκρύψουν τους σεξουαλικούς τους προσανατολισμούς. Το βέβαιο, πάντως, είναι ...πως τον τελευταίο καιρό με τους Ιταλούς δεν πλήττει κανένας…
«Listaouting» είναι το όνομα του επίμαχου μπλογκ, που δημοσιεύει κείμενα υπέρ της ελεύθερης σεξουαλικής έκφρασης, και σύμφωνα με τους υπευθύνους του, «η τωρινή του πρωτοβουλία έχει ως στόχο να υπερασπισθεί ανθρώπους που δεν έχουν μέσο άμυνα απέναντι στις καθημερινές προσβολές μίας υποκριτικής και εμπαθούς πολιτικής τάξης».
Μάλιστα, οι συντάκτες του μπλογκ έχουν αφήσει εντέχνως να εννοηθεί ότι στο εγγύς μέλλον πρόκειται να δημοσιοποιήσουν και άλλα ονόματα ομοφυλόφιλων ανδρών με δημόσια θέση στην ιταλική κοινωνία, όπως άλλων πολιτικών αλλά και εκκλησιαστικών(…).
Ήδη, ανάμεσα στα δημοσιευθέντα ονόματα ξεχωρίζουν αυτά δυο στενών συνεργατών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενός υπουργού, καθώς και ενός καθολικού περιφερειάρχη του ιταλικού βορρά.

Ο ασκός του Αιόλου ως προς το ζήτημα στη γειτονική χώρα άνοιξε όταν στην ιταλική Βουλή εισήχθη προς συζήτηση ένας νόμος ο οποίος θα καταδίκαζε πλήρως τις ομοφοβικές συμπεριφορές και διακρίσεις – που ωστόσο καταψηφίστηκε σθεναρά από ορισμένους πολιτικούς που, όπως αποκαλύπτει τώρα η λίστα του «Listaouting», είναι οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι.
Πίσω από αυτήν την αμφιλεγόμεη πρωτοβουλία δημοσιοποίησης των ονομάτων gay προσωπικοτήτων βρίσκεται η ομοφυλοφιλική οργάνωση Arcigay, και συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρός της, Αουρέλιο Μανκούζο.
Ωστόσο, ακόμη και εντός της gay κοινότητας της Ιταλίας, η ενέργεια αυτή δεν έχει αγκαλιασθεί από όλους, ενώ ο νυν πρόεδρος της Arcigay, Πάολο Πατανέ, τη χαρακτήρισε ανοιχτά «ένα γελοίο εγχείρημα, μία οπερέτα».
Ακόμη, σύμφωνα με τη βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Πάολα Κόντσια, που επίσης έχει αναπτύξει ακτιβιστική δράση υπέρ των ομοφυλοφίλων, η πρωτοβουλία του μπλογκ αποτελεί απλώς «έναν ακραίο τρόπο άσκησης της πολιτικής».
Ως προς την υπόλοιπη, πιο ουδέτερη πλευρά της ιταλικής κοινωνίας, η συζήτηση που άνοιξε είναι αρκετά ζωηρή, με το ενδιαφέρον των πολιτών να είναι υπαρκτό, και τα κύρια θέματα τα οποία έχουν τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου να αφορούν στα δικαιώματα των gay ζευγαριών που συζούν, στην κουλτούρα ανοχής ή μη απέναντι στο διαφορετικό, αλλά και σε επί μέρους θέματα.
Βεβαίως, δεν λείπουν και εκείνοι οι οποίοι επιμένουν πως το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να απασχολεί το δημόσιο διάλογο, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των αγορών, τα πρόσφατα μέτρα λιτότητας έχουν για πολλούς… γεύση από Ελλάδα, και ο Ιταλός Πρωθυπουργός πετά αμέριμνος από σκάνδαλο σε σκάνδαλο…
πηγή:24wresenimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ