Social Icons

.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νηπιαγωγίο το Facebook


Στουγιαντζίκη Βάλια

Μία έρευνα για την χρήση διαδραστικών τεχνολογιών από τους μαθητές  που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με 2.319 εκπαιδευτικούς ανα την χώρα, φανέρωσε πως τα νήπια μας έχουν κατακλύσει σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook.
Ακόμη και στα νηπιαγωγεία παρατηρήθηκε ένα ποσοστό, της τάξης του 14%, το οποίο έχει ήδη προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ενώ αντίστοιχα ποσοστό 10% διαθέτει δικό του κινητό!
Τα ποσοστά μεγαλώνουν στα δημοτικά όπου 8 στους 10 μαθητές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο εκτός σχολείου, ενώ τουλάχιστον οι μισοί μαθητές διαθέτουν σικό τους προσωπικό τηλέφωνο. Αξίζει να σημειωθεί το ποσοστό του 15% των μαθητών που είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιον ιστιότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας το 88% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο εκτός σχολείου, το 97% έχουν κινητό κι το 67% έχει προφίλ στο Facebook.
Το Ελληνικό Κέντρο Αφαλούς Διαδικτύου καλεί την επισταμένη προσοχή των γονέων επί του θέματος γιατί οι αριθμοί αποδεικνύουν πως είναι απαραίτητη η ανάγκη να γνωρίζουν τα οφέλη και τους δυνητικούς κινδύνους του διαδικτύου.
news.youropia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ