Social Icons

.

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Λικέρ ρόδι




Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό σπόροι ροδιού (ζυγισμένοι και καθαρισμένοι από 8-10 ρόδια)
800-1000 γρ. ζάχαρη
800 ml τσίπουρο
1 πολύ μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας σε βάζο με καλό κλείσιμο και το αφήνουμε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος (μέσα στο σπίτι κοντά σε θέρμανση, ή έξω στον ήλιο).
Τις πρώτες μέρες όταν αρχίσει να συσσωρεύεται υγρό κουνάμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά τον 1 μήνα το φιλτράρουμε και το βάζουμε σε καθαρό σκεύος όπου προσθέτουμε και το τσίπουρο. Ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε άλλη 1 βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα

Το λικέρ αυτό για να διατηρήσει το ωραίο χρώμα του προτείνεται να γίνει με τσίπουρο. Η ζάχαρη της συνταγής είναι 800 γρ. κανονικά αλλά εγώ πρόσθεσα λίγη ακόμη. Το ξυλάκι της κανέλας πρέπει να είναι πολύ μικρό, τόσο σαν το νύχι μας ας πούμε. Η συνταγή είναι από το γαστρονόμο Οκτώβριος 2007!
ΠΗΓΗ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ