Social Icons

.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μην μπλοκάρετε!



Φοβάστε πως δεν μπορείτε να τα καταφέρετε; Τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα μειώνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και σας κάνουν να νιώθετε ανίκανοι, ανασφαλείς και αγχώδεις.
Είστε μπλοκαρισμένοι αν:

*Αφήνετε τον/την σύντροφό σου να σας κηδεμονεύει
* Δε λέτε τη γνώμη σας
* Σκέφτεστε συχνά τι θα πει ο κόσμος
* Βιώνετε συχνά ήττες
* Πιστεύετε πως θα πρέπει να αποφεύγετε κάθε έριδα.

Αν λοιπόν νιώθετε ότι:
…δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα στη δουλειά σας: Το ξεπέρασμα των μπλοκαρισμάτων ξεκινάει με σαφή διαχωρισμό της επαγγελματικής σας δραστηριότητας και των γνώσεων που απαιτούνται για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της δουλειάς σας. Σκεφτείτε τρόπους πως θα μπορούσατε να καταρτιστείτε καλύτερα ή να μάθετε περισσότερα. Δεν τα πάτε καλά με τους συναδέλφους σας; Αναρωτηθείτε: τι είμαι πρόθυμος/η να κάνω ώστε να βελτιωθεί η συνεργασία μου μαζί τους;
…είστε υπερφορτωμένοι από τον οικογενειακό σας περίγυρο: Εξετάστε με προσοχή: Τι συγκεκριμένα είναι αυτό που υπερβαίνει τις δυνάμεις σας; Θα μπορούσε να φταίει το γεγονός ότι νιώθετε υπεύθυνοι για υπερβολικά πολλά πράγματα. Σκεφτείτε ποιες ευθύνες θα μπορούσατε να μοιράσετε ή να παραδώσετε εξ ολοκλήρου σε κάποιον άλλον. Αναλογιστείτε επίσης την ευθύνη που φέρουν και οι άλλοι για τον εαυτό τους: ο σύντροφός σας για παράδειγμα δεν χρειάζεται νταντά.
…είστε φορτισμένοι συναισθηματικά και σε συγκρούσεις σας πιάνουν τα κλάματα: Μη σαστίζετε, πείτε αυτό που θέλετε ακόμη και κλαίγοντας! Και με μάτια δακρυσμένα μπορεί κανείς να πει όχι ή να προβάλει απαιτήσεις. Τα δάκρυα είναι σημάδι πως κάτι για σας είναι σημαντικό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεστε γι’ αυτά.
…είναι καλύτερα να σωπαίνετε στον καυγά: Κάνετε λάθος! Ο καυγάς είναι σαν μια καταιγίδα που καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Εάν κουβαλάτε για βδομάδες το θυμό ή την απογοήτευσή σας η τεράστια ψυχική πίεση γίνεται ανυπόφορη. Στις σχέσεις υπάρχει μία ικανοποιητική λύση η οποία αγνοείται πολύ συχνά: μόλις αρχίσει ο θυμός πρέπει να εκφραστεί. Η ένταση της ψυχικής φόρτισης πρέπει να γίνει ορατή, να ακουστεί, να γίνει αισθητή.
Το μυστικό
Με το να συνειδητοποιήσετε το ποιοι είσαστε μπορείτε να αποδεχόσαστε και να συζητάτε τις δυσκολίες σας και τις αντιφάσεις σας, χωρίς ενοχές και αυτοεπικρίσεις.
http://24newslines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ