Social Icons

.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Αυστραλία: Στα "χακί" και οι γυναίκες


Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μειωθεί το αξιόμαχο των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων, μετά την τροποποίηση του νόμου που θα επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν και στην πρώτη γραμμή.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Άμυνας Στίβεν Σμιθ υπογραμμίζοντας ότι το στελεχιακό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ανέρχεται στις 58.000 εκ των οποίων οκτώ χιλιάδες είναι γυναίκες.
«Οι γυναίκες», είπε ο Σμιθ «ήδη μπορούν να υπηρετήσουν στο 93% των θέσεων των ενόπλων δυνάμεων αλλά για να υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να περάσουν όλα τα τεστ και να ικανοποιούν όλες τις σχετικές απαιτήσεις».
Η Αυστραλία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο, μετά τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και το Ισραήλ που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να έχουν ενεργό ρόλο στην στρατιωτική εκπαίδευση.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι γυναίκες θα μπορούν να υπηρετούν στα «βαριά χαρτιά» του Αυστραλέζικου στρατού, όπως τις Ειδικές Δυνάμεις, εφόσον πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
«Πρόκειται για ένα λογικό επακόλουθο στην παράδοση που έχει η χώρα μας, ως προς την ισότητα των δύο φύλων. Όλοι πρέπει να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες, ανεξαρτήτως φύλου ή τάξης», είπε ο Σμιθ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ