Social Icons

.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής της Πολωνίας



Ιστορία ετοιμάζεται να γράψει η 57χρονη Άννα Γκρόντζκα, καθώς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής στο νέο πολωνικό κοινοβούλιο.
Η Γκρόντζκα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Κρακοβία του κόμματος Κίνημα Παλικότ, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση.
Σε δηλώσεις της ανέφερε πως ανεξάρτητα από το αν εκλεγεί ή όχι, είναι πολύ χαρούμενη από τα αποτελέσματα του κόμματος.
"Αν εκλεγώ θα είμαι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής της Πολωνίας και όλου του κόσμου", δήλωσε, ενώ ανέφερε πως μέχρι το 2007 εκλεγόταν στη Νέα Ζηλανδία η Τζορτζίνα Μπέιερ, η οποία έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.
"Σήμερα η Πολωνία αλλάζει. Η απόδειξη είμαι εγώ και ο Ρόμπερτ Μπίεντρον, ομοφυλόφιλος και υπεύθυνος της εκστρατείας εναντίον της ομοφοβίας, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Γκντίνια", δήλωσε.
Η Γκρόντζκα, υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου το 2010, ενώ έργο της είναι το ίδρυμα Trans-Fuzja το οποίο στηρίζει τα άτομα που υποβλήθηκαν σε αλλαγή φύλου. Στόχος της εφόσον εκλεγεί είναι μια πρόταση νόμου σχετικά με την αλλαγή φύλου.
Είναι δε χαρακτηριστικό πως, το κόμμα της, Κίνημα Παλικότ, τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων και της δυνατότητας υιοθεσίας των βιολογικών παιδιών ενός από τους γονείς.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ