Social Icons

.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας!



Είναι πραγματικά περίεργο ότι το κατασυκοφαντημένο και κατακεραυνωμένο (πολλές φορές όχι αδίκως) ελληνικό δημόσιο ανέδειξε τον ...
άνθρωπο που θα βραβευθεί ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός του κόσμου, και όμως, είναι 100% αληθές!
Πρόκειται για τον καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτη Καρκατσούλη, τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση.
Η εν λόγω διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Ενωση Δημόσιας Διοίκησης σε έναν διακεκριμένο, μη Αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση. Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.
Ο «νούμερο 1» δημόσιος λειτουργός είναι βαθύς γνώστης του ελληνικού κράτους, αφού υπηρετεί περισσότερα από 20 χρόνια στο Δημόσιο και υπήρξε σύμβουλος πληθώρας υπουργών που πέρασαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πρωτοστεγάστηκε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο ίδιος αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την εφεδρεία, με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, υποστηρίζει ότι μονιμότητα δεν σημαίνει τεμπελιά και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει δραματική μείωση των 4.000 τμημάτων που υφίστανται σήμερα στο Δημόσιο.
Ο κ. Καρκατσούλης δούλεψε για την Έκθεση του ΟΟΣΑ, μαζί με ένα επιτελείο 198 ατόμων από 16 επιτροπές, 15 υπουργείων, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα των μεταρρυθμίσεων που άργησαν πολύ για την Ελλάδα.
 http://topeiraxtiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ