Social Icons

.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σπίτι από... καυσόξυλα!


Αν νομίζετε ότι τα καυσόξυλα προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για το τζάκι, δυο αρχιτέκτονες ήρθαν να σας αλλάξουν γνώμη. Δείτε φωτογραφίες από ένα οικολογικό σπίτι φτιαγμένο από καυσόξυλα.

Ένα οικολογικό σπίτι από πέτρα, γυαλί, γρασίδι και καυσόξυλα, κατασκεύασαν οι αρχιτέκτονες Άρθουρ Άντερσον και Κρίστιαν Γουάιζ που ίδρυσαν το 2001 το αρχιτεκτονικό γραφείο Andersson-Wise Architects στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία στο βουνό, χτισμένη μέσα στο δάσος, με θέα τις ακτές της λίμνης Φλάτχεντ στο Μπίγκφορκ της Μοντάνα.


Πιο εντυπωσιακά όμως από την τοποθεσία που βρίσκεται το σπίτι είναι τα υλικά κατασκευής του αλλά και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκαν.
Το σπίτι είναι φτιαγμένο από υλικά, τα οποία εναρμονίζονται άψογα με τον περιβάλλοντα χώρο και τη φύση. Τα ξύλα που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του σπιτιού δεν είναι τίποτε άλλο από κομμένους κορμούς δέντρων, με σχήμα ίδιο με αυτό που έχουν τα καυσόξυλα για το τζάκι.

Είναι μάλιστα τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζουν σαν να έχουν στοιβαχθεί για να σχηματίζουν τοίχους. Στην σκεπή του σπιτιού έχει στρωθεί γρασίδι, ώστε να παραμένει σταθερή η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου και να κάνει το σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον.
Το μεγάλο παράθυρο που βρίσκεται στην βεράντα του πρώτου ορόφου έχει ενσωματωμένο ειδικό μηχανισμό, με τον οποίο κατεβαίνει στο ισόγειο ώστε να αφήνει τον χώρο της βεράντας εντελώς ακάλυπτο, διαμορφώνοντας ένα ιδανικό σημείο συνάντησης των κατοίκων του σπιτιού τα απογεύματα του καλοκαιριού.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η κουζίνα που είναι κατασκευασμένη σε ρουστίκ ύφος και συνδυάζει  ατσάλινες επιφάνειες με έναν πανέμορφο πετρόχτιστο τοίχο, αλλά και έναν τοίχο από καυσόξυλα.

http://www.deltiokairou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ