Social Icons

.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η σωστή περιποίηση για τα πέλματα



Αρχίστε με ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο - σε χλιαρό νερό και αρωματικά άλατα. Mαλακώνει τα πέλματα και τα προετοιμάζει για τα επόμενα βήματα του πεντικιούρ.

- Μην κόβετε τα πετσάκια. Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο μαλακτικό προϊόν και σπρώξτε τα προς τη βάση των νυχιών με τα ειδικά ξύλινα sticks.

-Χρησιμοποιείτε συχνά ελαφρόπετρα. Για μαλακά πέλματα χωρίς σκληρύνσεις, τρίψτε και λειάνετε τα «άγρια» σημεία με μία ελαφρόπετρα όχι μόνο όταν κάνετε πεντικιούρ αλλά και κατά τη διάρκεια του ντους.

-Θυμηθείτε την απολέπιση. Απλώστε στα πόδια σας ένα προϊόν απολέπισης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Κάντε μασάζ ξεκινώντας από τη βάση του πέλματος και συνεχίζοντας προς τα πάνω.

-Βάλτε ενυδατική. Καταπολεμήστε τις ξηρές, σκασμένες φτέρνες απλώνοντας ενυδατική κρέμα ποδιών κάθε βράδυ πριν τον ύπνο ή μετά το ντους, όταν οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί. Για καλύτερα αποτελέσματα, φορέστε κάλτσες αμέσως αφού απλώσετε την κρέμα.

-Μην κόβετε το πλαϊνό μέρος των νυχιών. Υπάρχει κίνδυνος μεγαλώνοντας να εισχωρήσουν στο δέρμα. Λιμάρετε ακολουθώντας το φυσικό σχήμα των νυχιών σας, που είναι και το πιο κολακευτικό για τα πόδια σας.

-Εφαρμόστε την ειδική βάση. Βάζετε πάντα στα νύχια σας την ειδική βάση πριν το βερνίκι. Το βοηθάει να απλωθεί καλύτερα και δεν αφήνει το χρώμα να εισχωρήσει στα νύχια και να τα κιτρινίσει.

-Προσέξτε τις στρώσεις. Δύο λεπτές στρώσεις βερνίκι (και όχι μια πιο παχιά) και μία στρώση σκληρυντικό θα προστατέψουν το χρώμα από το ξεφλούδισμα. Ανανεώνετε το σκληρυντικό κάθε 2-3 μέρες και βάζετε λάδι στα πετσάκια καθημερινά για να διατηρήσετε το πεντικιούρ σας αναλλοίωτο για εβδομάδες.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ