Social Icons

.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τι κάνει τα ζευγάρια ευτυχισμένα;



Προκειμένου μία σχέση να κρατήσει και να προχωρήσει μπροστά απαιτείται προσπάθεια από κοινού.Ανακαλύψτε και εσείς τα μυστικά όπλα των συναισθηματικά έξυπνων ζευγαριών για να αντέξει η αγάπη σας στο χρόνο.Γιατί μερικά ζευγάρια φαίνονται πιο ικανοποιημένα από άλλα; Ταιριάζουν όντως μεταξύ τους ή αντιμετωπίζουν...τα ίδια προβλήματα αλλά τα διαχειρίζονται με πιο αποτελεσματικό τρόπο; Συνήθως το επίπεδο της ευτυχίας μας προβλέπεται από μικρά καθημερινά πράγματα. Δεν έχει να κάνει με το πόσο αγαπιέστε ή με το αν ταιριάζουν οι προσωπικότητές σας. Τα πράγματα που κάνουν τη διαφορά μπορεί να είναι κοινότυπα, αλλά οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτά λείπουν από τα περισσότερα ζευγάρια. Δείτε πώς μπορείτε να κρατήσετε μια ευτυχισμένη σχέση:

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Το να πηγαίνετε για ύπνο ενώ είστε τσακωμένοι δεν είναι το καμπανάκι του τέλους μιας σχέσης – είναι απλώς ένας τρόπος να εκτονωθεί η ένταση. Το να σκέφτεστε ότι μια διαφωνία πρέπει να έχει πάντα κάποιο συμπέρασμα και μια απολογία είναι επιβλαβές. Είναι καλύτερα να αποδέχεστε ότι οι διαφωνίες δεν μπορούν να επιλυθούν πάντα. Τα ζευγάρια περνούν χρόνια ολόκληρα προσπαθώντας να αλλάξει ο ένας τη γνώμη του άλλου, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες διαφωνίες έχουν τις ρίζες τους σε θεμελιώδεις διαφορές στον τρόπο ζωής, την προσωπικότητα ή τις αξίες.

Δώστε βάση στην ποιότητα
Για το βιβλίο της The Best Kept Secret (Το πιο καλά κρυμμένο μυστικό) η ψυχολόγος Τζάνετ Ράιμπσταϊν πήρε συνέντευξη από 200 ζευγάρια για να ανακαλύψει τι κάνει τη σχέση τους ευτυχισμένη. Ένα χαρακτηριστικό τους ήταν το πώς περνούσαν χρόνο μαζί. Ακούμε συνέχεια ότι τα ζευγάρια πρέπει να περνούν χρόνο μόνοι τους, σε ιδιαίτερες στιγμές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει, αλλά η Ράιμπσταϊν λέει ότι είναι ο χρόνος που περνούν σε πιο πεζές δραστηριότητες, όπως τα ψώνια ή το μαγείρεμα, είναι που τους δένει. Όταν καθορίζετε κάποιο χρόνο για να μείνετε μαζί είναι πιο αποτελεσματικό όταν συμβαίνει ένα Σαββατοκύριακο το μήνα παρά ένα συγκεκριμένο βράδυ κάθε βδομάδα.

Το άγγιγμα είναι σημαντικό
Ήδη από το 1938, ο ψυχολόγος Λιούς Τέρμαν του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανακάλυψε ότι υπήρχε ελάχιστη σχέση ανάμεσα στη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής και τη συνολική ικανοποίηση από τη σχέση. Σε μία μελέτη παρατηρήθηκε ότι τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια είχαν πολύ πιο συχνά σωματική επαφή μεταξύ τους, με μη σεξουαλικό τρόπο (ακουμπούσε ο ένας στον ώμο του άλλου, κάθονταν πιο κοντά κ.λπ.). Αυτές οι μικρές χειρονομίες και όχι το σεξ, έκαναν τη διαφορά.

Δείξτε κατανόηση

Όταν είστε θυμωμένοι με τον/την συντροφό σας το να διακρίνετε την επιρροή που έχετε στους αγαπημένους σας είναι πολύ δύσκολο τη στιγμή που είσαστε συγκεντρωμένοι στα δικά σας συναισθήματα. Τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια έχουν επίγνωση του ότι ο καθένας είναι ευάλωτος στα συναισθήματα του άλλου και προσπαθούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους.

Το μυστικό

Το να επιζητείτε την απόλυτη ειλικρίνεια με το σύντροφό σας δεν είναι πάντα ωφέλιμο. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια συγκρατούνται όταν υπάρχει μεγάλη ένταση.
http://www.24wresenimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ