Social Icons

.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΑΤΜ για νερό στην Ινδία


Μπορεί για μας το καθαρό νερό να είναι κάτι αυτονόητο, αφού τρέχει στο σπίτι μας με το που θα ανοίξουμε τη βρύση, για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού όμως αποτελεί πολυτέλεια.
Στην Ινδία, για παράδειγμα, το ακάθαρτο νερό ευθύνεται για το 60 με 80% όλων των ασθενειών που πλήττουν τη χώρα.
Αν και υπάρχουν διάφορες πιθανές λύσεις για το πρόβλημα, όπως νέα πηγάδια ή φίλτρα νερού, η εταιρεία Sarvajal έχει βρει μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική: τα ηλιακά ΑΤΜ νερού.
Το μηχάνημα χειρίζονται μόνο οι άνθρωποι που αποτελούν τους μεσάζοντες - θεματοφύλακες του νερού για την κοινότητά τους και η λειτουργία του είναι πολύ απλή.
Οι θεματοφύλακες αγοράζουν το νερό και το τοποθετούν μέσα στο ATM, το οποίο το επεξεργάζεται με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας και το καθαρίζει. Στη συνέχεια, τα μέλη της κοινότητας παίρνουν το νερό από τα ATM πληρώνοντας τον μεσάζοντα. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, ο καταναλωτής ειδοποιεί την εταιρεία μέσω του τηλεφώνου που είναι ενσωματωμένο στο ATM.
Δείτε το βίντεο


WATER ATM by Gretaperla

Το δίκτυο της Sarvajal έχει μέχρι τώρα 120 εγκαταστάσεις σε όλη την Ινδία, ενώ επεκτείνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ανθρώπους. Κάθε οικογένεια πληρώνει περίπου 3$ το μήνα για το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ