Social Icons

.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο Πάολο Κοέλιο μπήκε στο Facebook


Την εμπειρία του με τα social media, στα οποία αφιερώνει τρεις ώρες την ημέρα όπως λέει, περιγράφει ο γνωστός συγγραφέας Πάολο Κοέλιο, σε blog της Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει έχει πουλήσει 140 εκ. βιβλία παγκοσμίως και πάντα αναρωτιόταν το πώς γίνεται άνθρωποι από τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα να έχουν το ίδιο ενδιαφέρον για όσα έχει να πει. Αυτό τον οδήγησε να μπει στο Facebook και στο Twitter ώστε να τους "συναντήσει" και να συνομιλήσει μαζί τους, αναφέρει.
Κάνει μάλιστα μία αναδρομή σύμφωνα με την οποία η σχέση συγγραφέα - αναγνώστη έχει κάνει έναν "κύκλο" ιστορικά. Για την ακρίβεια αναφέρει ότι πριν την τυπογραφία ακροατής και λογοτέχνης είχαν άμεση επαφή. Αυτό σταμάτησε με την τυπογραφία, η οποία δημιούργησε μία απόσταση μεταξύ τους.
Ωστόσο η εποχή του Ίντερνετ αποκατέστησε αυτή τη σχέση. "Ξαφνικά ο συγγραφέας και ο αναγνώστης 'ξανασυναντήθηκαν' και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο" αναφέρει.
Η εμπειρία του από τα social media του έδειξε όπως λέει πως μοιράζεται πολλά με τους αναγνώστες τους και κυρίως κοινές απόψεις για αρκετά θέματα, για τα οποία έχει ανοίξει διάλογο
"Τώρα ο αναγνώστης είναι επίσης ένας σύντροφος, ένας συνταξιδιώτης. Αυτή την ώρα αφιερώνω τρεις ώρες την ημέρα σε αυτή την επαφή, γιατί μου δίνει ευχαρίστηση" λέει ο συγγραφέας του "Αλχημιστή" κλείνοντας με μία φράση που παραπέμπει σε αυτόν: "Όταν σου αρέσει αυτό που κάνεις, πάντα βρίσκεται ένας δρόμος".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ