Social Icons

.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Νo-smoking» Euro και αντιδράσεις



Toυς έκοψε το κάπνισμα... Euro 2012 χωρίς τσιγάρο όπως ανακοίνωσε η UEFA, ενώ ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ουκρανία και την Πολωνία. Απαγορεύτηκαν και οι διαφημίσεις τσιγάρων στα γήπεδα!
Μετά και την συγκατάθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας καρδιολογικής Ένωσης και τοπικών οργανισμών υγείας της Ουκρανίας και της Πολωνίας αποφασίστηκε από κοινού με την UEFA η πλήρης απαγόρευση της χρήσης, πώλησης και διαφήμισης των προϊόντων καπνού κατά τη διάρκεια του Euro 2012!
Μάλιστα ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί έκανε το δικό του σχόλιο πάνω σε αυτή την απόφαση μιλώντας για σεβασμό προς την υγεία όλων όσων εμπλέκονται στην διοργάνωση: «Η απαγόρευση του καπνίσματος στο Euro 2012 αφορά τον σεβασμό της υγείας των θεατών και όλων όσων εμπλέκονται στη διοργάνωση. Ευελπιστούμε στα υψηλότερα στάνταρ υγείας, ασφάλειας και άνεσης των θεατών και το κάπνισμα δεν συνάδει αυτής της λογικής» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Πάντως, η εν λόγω απόφαση είναι αν μη τι άλλο πρωτοποριακή στα χρονικά και αν όντως εφαρμοστεί θα είναι ένα εξαιρετικό βήμα ενάντια στη μάστιγα του καπνίσματος. Από την άλλη ωστόσο, οι καπνιστές έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή, και τονίζουν ότι αυτή η εξέλιξη θα μειώσει την ποδοσφαιρική απόλαυση των φιλάθλων.
http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ