Social Icons

.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μπαλί: 14χρονος Αυστραλός απειλείται με 12 χρόνια φυλάκιση για παραβίαση νόμου για τα ναρκωτικά



Ο νεαρός παραθέριζε στο νησί της Ινδονησίας με τους γονείς του και έναν συνομήλικο φίλο του, όταν στις 4 Οκτώβρη συνελήφθη από αστυνομικούς για αγορά 3.6 γραμμαρίων μαριχουάνας. Τα στοιχεία του ανήλικου Αυστραλού δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ ο ίδιος έφτασε στην αίθουσα του τοπικού δικαστηρίου του νησιού με καλυμμένο το πρόσωπο. Πρόκειται για το νεαρότερο άτομο που οδηγείται ποτέ στον εισαγγελέα του Μπαλί για παραβίαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο νεαρός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 12 χρόνια, εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. Το σενάριο αυτό χαρακτήρισε δυνατό αλλά όχι και τόσο πιθανό ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος τόνισε ότι η αγορά των ναρκωτικών έγινε για καθαρά προσωπική χρήση, ενώ η φυλάκιση αναφέρεται στην κατηγορία για διακίνηση. «Στην καλύτερη περίπτωση το παιδί θα απαλλαγεί και θα του επιτρέψουν να γυρίσει στο σπίτι του, ίσως εφιστώντας λίγο την προσοχή στους γονείς του», σχολίασε ο δικηγόρος Muhammad Rifan.Η δίκη έχει συγκεντρώσει τον ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Αυστραλία.
Πολίτες της χώρας, που συνηθίζουν να παραθερίζουν στην Ινδονησία λόγω γεωγραφικής εγγύτητας, έχουν πολλές φορές συλληφθεί για κατοχή και χρήση ναρκωτικών, διότι η ποινική νομοθεσία του νησιού είναι εξαιρετικά αυστηρή. Όσοι καταδικάζονται για εμπόριο –και όχι απλώς μικροδιακίνηση- ναρκωτικών, εκτελούνται με θανατική ποινή. Σήμερα εκκρεμεί η εκτέλεση 140 θανατοποινιτών για εμπορία ναρκωτικών, από τους οποίους οι 50 είναι αλλοδαποί.
http://platanum.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ