Social Icons

.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Μια 84χρονη σύμβολο του «Occypy Wall Street»



Το πρόσωπο του κινήματος «Occupy Wall Street» έγινε άθελά της μία 84χρονη αμερικανίδα, όταν η αστυνομία του Σιάτλ αποφάσισε να αποκρούσει την «ταραχοποιό» με σπρέι πιπεριού. Η φωτογραφία της ηλικιωμένης, λουσμένη με σπρέι πιπεριού και υποβασταζόμενη από περαστικούς, κάνει ήδη το γύρω του κόσμου.
Η Ντόρλι Ρέινι, γνωστή ακτιβίστρια της περιοχής, δήλωσε ότι βρισκόταν στην περιοχή όταν άκουσε ελικόπτερα και θεώρησε αμέσως προσωπικό της χρέος να συμπαρασταθεί στα παιδιά του «Occupy Seattle». Λίγο αργότερα, η αστυνομία αποφάσισε να καταστείλει την πορεία και η Ρέινι βρέθηκε εγκλωβισμένη σε ένα στενό μαζί με άλλους διαδηλωτές, όταν η αστυνομία άρχισε να τους ψεκάζει με σπρέι πιπεριού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η αστυνομία δήλωσε ότι είχαν προειδοποιήσει τους διαδηλωτές και ότι έριξαν σπρέι μόνο σε όσους προέβαλαν αντίσταση ή επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Ο δήμαρχος του Σιάτλ ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από την Ρέινι και παραδέχτηκε ότι η αστυνομία έκανε λάθη.
Η Ρέινι είναι γνωστή στο Σιάτλ για τη δράση της ως ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπινών δικαιωμάτων και της ειρήνης. Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια η 84χρονη είχε θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της πόλης, αλλά την απέσυρε αναγνωρίζοντας ότι είναι πολύ μεγάλη.
Η ίδια έφτασε το 1959 στις ΗΠΑ από την Αυστρία, όπου μεγάλωσε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πόλεμο. «Αν πέσει πάνω σου μια βόμβα, τότε θα γίνεις σίγουρα ειρηνιστής» λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ