Social Icons

.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μικροί οικολόγοι



Ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι ένα μάθημα που πρέπει να παίρνεις σε μικρή ηλικία.
Tα πρώτα βήματα σε ένα πιο πράσινο τρόπο ζωής:
Βάλτε τα παιδιά στο παιχνίδι της ανακύκλωσης. Πάρτε κουβαδάκια και βάλτε το παιδί σας να ζωγραφίσει πάνω ετικέτες που να λένε «γυαλί», «πλαστικό» και «χαρτί». Τοποθετήστε τα σε όποιο σημείο θέλετε και προτρέψετε τα να ρίχνουν εκεί τα αντίστοιχα απορρίμματα από τη σχολική σάκα ή τα παιχνίδι του. Όσο τα κουβαδάκια γεμίζουν θα υπάρχει και μια μικρή επιβράβευση γι’ αυτό!

Ο φωτισμός του δωματίου τους πρέπει να είναι πιο οικολογικός. Μάθετέ τους να:
• Σβήνουν τα φώτα όταν φεύγουν από το δωμάτιο.
• Να μην εμποδίζουν το φυσικό φως να μπαίνει στο χώρο.Τοποθετήστε το γραφείο τους όσο γίνεται πιο κοντά σε φυσικό φως.

Πάρτε μαζί σας το παιδί σε μια έξοδο για ψώνια στη λαϊκή ή στο σούπερ μάρκετ και δώστε του να κρατήσει την οικολογική shopping bag (πάνινη ή ψάθινη). Πείτε «όχι, ευχαριστώ» στις πλαστικές σακούλες που τα μαγαζιά δυστυχώς μοιράζουν με το παραμικρό. Εξηγείστε τους γιατί αυτό κάνει καλό στο περιβάλλον και πως.
Διδάξτε του να σέβονται το νερό  γιατί είναι το πολυτιμότερο δώρο της φύσης. Προσέχουμε λοιπόν να μην το σπαταλάμε κλείνουμε τη βρύση και δεν αγοράζουμε εμφιαλωμένα χωρίς λόγο. Για το σχολείο προτιμάμε ένα παγουρίνο που το γεμίζουμε ξανά με νερό.
Τέλος, μαθαίνουμε να περπατάμε σε μικρές αποστάσεις, να αγαπάμε το ποδήλατο και να υπενθυμίζουμε στην μαμά και στον μπαμπά να οδηγούν οικολογικά!
http://www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ