Social Icons

.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πρίζα με χρονοδιακόπτη



Σας έχει σίγουρα συμβεί κι εσάς. Ξεχνάτε τον φορητό υπολογιστή στο ρεύμα και χαλάτε την μπαταρία του. Ορίστε η λύση!
Ο διαγωνισμός iF Concept Design, έχει μια ιστορία έξι δεκαετιών, και από τα βραβευμένα concepts που κατατέθηκαν, ουκ ολίγα πέρασαν με τεράστια επιτυχία στην βιομηχανική παραγωγή. Λογικά και η πρίζα Dialug των Κορεατών σχεδιαστών Νταν Μπι Λι, Γιανγκ Σου Κιμ, Κυο Γιεόν Κιμ και Γου Ρι Κιμ, θα καταφέρει κάτι παρόμοιο.
Το Dialug είναι η λύση για όλους εμάς τους πολυάσχολους επαγγελματίες με τα δεκάδες gadgets που χρειάζονται φόρτιση, αλλά φόρτιση ορισμένης διάρκειας και όχι άπειρων ωρών, που συνήθως καταλήγει στην καταστροφή της μπαταρίας της συσκευής.
Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά κοινό στα laptops. Αν ο φορητός υπολογιστής βρίσκεται σε λειτουργία και η μπαταρία του συνεχίζει να παίρνει ρεύμα από την πρίζα ενώ είναι φορτισμένη, φθείρεται ταχύτατα και μειώνεται αισθητά η διάρκεια της ζωής της.
Στην πρίζα των Κορεατών σχεδιαστών, μια τυπική παροχή ρεύματος γίνεται με ένα γύρισμα του βίσματος αντίθετα με τη φορά του ρολογιού, ενώ αν θέλουμε η παροχή να σταματήσει μετά από συγκεκριμένη ώρα, την στρέφουμε προς τη φορά του ρολογιού και ως τις ώρες που χρειαζόμαστε για την φόρτιση. Φανταζόμαστε ότι όταν το Dialug βγει τελικά στην παραγωγή δεν θα είναι τόσο λιτό και ντιζαϊνάτο, αλλά θα έχει «ζωγραφιστεί» με μπόλικες ενδείξεις ωρών, βελάκια, φωτάκια και άλλα τέτοια, αλλά και πάλι, θα είναι εξαιρετικά πρακτικό!
http://www.i-live.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ