Social Icons

.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ρόδι: Μην το σπάσετε, πιείτε το


Μπορεί η δημοφιλέστερη χρήση του να είναι το σπάσιμό του στην είσοδο του σπιτιού όταν μπαίνει ο καινούργιος χρόνος, ούτως ώστε να φέρει καλή τύχη, το ρόδι όμως έχει και μια άλλη, πολύ πιο χρήσιμη και αποτελεσματική ιδιότητα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο φρέσκος χυμός από ρόδι, αν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει το άγχος, να να αποτρέψει τις καρδιοπάθειες αλλά και να αναστείλει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.
Επίσης, η συχνή κατανάλωση ροδιών και πιο συγκεκριμένα του χυμού τους, μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την διαδικασία της γήρανσης των κυττάρων του DNA, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μπορούν να μένουν νέοι για περισσότερο καιρό.
Το συμπέρασμα αυτό βγήκε έπειτα από σχετική έρευνα που έγινε σε 60 άτομα, κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιρναν κάψουλες με εκχυλίσματα ροδιού κάθε μέρα για έναν ολόκληρο μήνα. Παράλληλα, οι ερευνητές παρακολουθούσαν τη δραστηριότητα των χημικών ενώσεων στον οργανισμό τους, σε σχέση με τη δραστηριότητα μιας άλλης ομάδας ελέγχου στην οποία δεν είχε δοθεί η συγκεκριμένη κάψουλα. Στο τέλος, οι ερευνητές βρήκαν σημαντική μείωση της συγκέντρωσης ενός στοιχείου που σχετίζεται με την καταστροφή των κυττάρων και προκαλεί αναστάτωση στην λειτουργία του εγκεφάλου, των μυών του ήπατος και των νεφρών. Οι διαταραχές σε αυτά τα όργανα προκαλούν χαλάρωση του δέρματος άρα και γρηγορότερη γήρανσή του.
Το ρόδι, βοηθά στη διαδικασία της οξείδωσης του DNA στα κύτταρα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, σίδηρο και αντιοξειδωτικά, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Γι' αυτό, βεβαιωθείτε πως ένα γεμάτο ποτήρι με χυμό ροδιού θα βρίσκεται τακτικά στο πρόγραμμα διατροφής σας.
 http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ