Social Icons

.

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Νέα επανάσταση στην κουζίνα

Θεωρείται ως την μεγαλύτερη επανάσταση στην κουζίνα της εποχής μας,και πάρα πολλοί  ερασιτέχνες μάγειρες έσπευσαν να το δοκιμάσουν.
Είναι το sous vide - αξεσουάρ κουζίνας, το οποίο υπόσχεται να είναι μεγαλύτερο από το φούρνο μικροκυμάτων και να μετατρέψει τον καθένα συμπεριλαμβανομένων και τους  αρχάριους, σε MASTERCHEF.
Με το sous vide μπορείτε να μαγειρέψετε οτιδήποτε, από κοτόπουλο και ψάρια μέχρι  σειρά από τα λαχανικά, αλλά είναι περισσότερο γνωστό για το ψήσιμο της μπριζόλας που την κάνει να λιώνει στο στόμα
Είναι γαλλικά για «εν κενώ» και προφέρεται «soo veed».
Αλλά τι ακριβώς είναι αυτή η κουζίνα θαύμα - και πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσω;


Πρώτον, σφράγίζουμε το φαγητό σε ειδικές σακούλες για να κρατήσει τη γεύση, τα θρεπτικά συστατικά, τη ζάχαρη και το χρώμα.
Στη συνέχεια, η σφραγισμένη συσκευασία ψήνεται σιγά-σιγά στο νερό που έχουμε προσθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ