Social Icons

.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Χρώμα στο γκρίζο της Αθήνας



Με ζωηρά χρώματα και χαρούμενες ζωγραφιές γέμισαν οι τυφλοί τοίχοι δύο ακόμα κτιρίων της Αθήνας, μετά το έργο στο παλιό ξενοδοχείο Vienna της Ομόνοιας.
Με ζωηρά χρώματα και χαρούμενες ζωγραφιές γέμισαν οι τυφλοί τοίχοι δύο ακόμα κτιρίων της Αθήνας, μετά το έργο στο παλιό ξενοδοχείο Vienna της Ομόνοιας.
Το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος μαζί με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ολοκληρώθηκε με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη. Από την αρχή της δράσης το ΥΠΕΚΑ δεχόταν συνεχή αιτήματα πολιτών να ζωγραφιστούν οι τυφλοί τοίχοι των πολυκατοικιών όπου διαμένουν, ενώ δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια στο πρόγραμμα. Οι νέες τοιχογραφίες έγιναν σε κτίριο του Νέου Κόσμου (Φ. Σμιθ και Κασομούλη) και στην οδό Κριεζώτου, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.
Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων έφθασε τα 47.000 ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου.
Την ερχόμενη Δευτέρα, εξάλλου, προκηρύσσονται οι πρώτοι δύο αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί από τους οκτώ συνολικά, για την αναμόρφωση περιοχών και του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Αφορούν στην ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου -Αγίας Σοφίας από την οδό Φιλίππου μέχρι τη λεωφόρο Νίκης και στην ανάπλαση - ανάδειξη της Βαλκανικής Πλατείας στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη του δήμου Νεάπολης- Συκεών.
Οι υπόλοιποι διαγωνισμοί θα ακολουθήσουν και δίδεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σε περισσότερους από έναν διαγωνισμούς. Για τη διενέργεια των οκτώ διαγωνισμών εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο το ποσό 1.440.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ