Social Icons

.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ακινησία και καρκίνος



Νέα σημαντική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «European Heart Journal» αποκαλύπτει ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και του καρκίνου.
Σύμφωνα με την αναλυτική έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την έρευνα στον καρκίνο, στην Ουάσιγκτον, 92.000 νέα περιστατικά, καρκίνου μαστού και παχέος εντέρου, μπορούν να αποδοθούν στην καθιστική ζωή.
Η έρευνα βασίστηκε σε ανάλυση 200 ερευνών παγκοσμίως. Οι ερευνητές ανακάλυψαν γενικά ότι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και μπορεί ενδεχομένως να είναι αιτία περισσότερων των 90.000 νέων περιστατικών, ιδιαίτερα 43.000 νέων περιστατικών καρκίνου του παχέος εντέρου και 49.000 περιστατικών καρκίνου του μαστού.
Τώρα ειδικοί συνιστούν να ασκείστε τακτικά και να αποφεύγετε τις παρατεταμένες περιόδους καθιστικής ζωής. Η καθιστική ζωή έχει συνδεθεί με αύξηση της φλεγμονής και άλλους δείκτες κινδύνου για καρκίνο. Πιο πρόσφατα, και η παρατεταμένη περίοδος αδράνειας.
Το American Institute for Cancer Research συνιστά τώρα οι ενήλικες Αμερικανοί που κάθονται το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, να κάνουν κάθε ώρα διάλειμμα δραστηριότητας ενός ή 2 λεπτών.
Ο χρόνος που παραμένουμε καθισμένοι προκύπτει ως ισχυρός υποψήφιος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο, δήλωσε ο Owen. Η σχέση δεν είναι εξαρτητική, δήλωσε, με το βάρος ή το επίπεδο άσκησης που κάνει κάποιος.
http://www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ