Social Icons

.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στη μόδα τα προξενιά

Τον ρόλο της προξενήτρας της δεκαετίας του '50 καλούνται σήμερα να παίξουν τα γραφεία συνοικεσίων, αφού όλο και περισσότεροι ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες αναζητούν εναγωνίως τον σύντροφο της ζωής τους.

Η αύξηση στα πελατολόγια των γραφείων όλης της χώρας είναι σημαντική, καθώς αγγίζει το ποσοστό του 25%, ενώ υπάρχουν και αυτά που βλέπουν άνοδο μέχρι και 80% μέσα στην τελευταία τριετία.

Γυναίκα για σπίτι επιλέγουν οι άνδρες που θέλουν να παντρευτούν, όπως και οι γυναίκες διαλέγουν τον καλό οικογενειάρχη. Αυτά είναι τα πρότυπα που κυριαρχούν στα «θέλω» των μοναχικών ανθρώπων.

«Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός του κόσμου που καθημερινά επισκέπτεται το γραφείο μας» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» ο κ. Γιώργος Πάππας, που εκτός από ιδιοκτήτης γραφείου συνοικεσίων είναι και πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου όλης της χώρας. «Ο κόσμος δεν θέλει να είναι πια μόνος του, γι' αυτό και έρχεται σε εμάς με σκοπό να βρούμε το καλύτερο δυνατό ταίρι για τον καθένα. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα ανύπαντρα άτομα έχουν την ανάγκη ενός καλού συντρόφου».

«ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Οσο και αν φαίνεται παράξενο, η οικονομική κρίση φέρνει στη μόδα το μοντέλο της οικογένειας που επικρατούσε τη δεκαετία του '50, που όλοι μαζί ενωμένοι ξεπερνούσαν τα δύσκολα και έβλεπαν το μέλλον με αισιοδοξία. Η εποχή που ήθελε τη γυναίκα να διαλέγει σύζυγο με κριτήριο τις τραπεζικές καταθέσεις του πέρασε για τα καλά, όπως και αυτή που ήθελε τον άνδρα να αναζητεί τις τέλειες σωματικές αναλογίες. Απαραίτητη προϋπόθεση σήμερα είναι και οι δύο να θέλουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου και να είναι έτοιμοι να στηρίξουν ο ένας τον άλλον στα δύσκολα.

«Ανάμεσα στα προσόντα που αναζητούν αυτό που κυριαρχεί σήμερα είναι ο καλός χαρακτήρας το [Γιώργος Πάππας: «Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός του κόσμου που καθημερινά επισκέπτεται το γραφείο μας».] ου ατόμου. Οι οικονομικές απαιτήσεις που είχαν κάποτε περνούν σε δεύτερη μοίρα» αναφέρει ο κ. Γιώργος Πάππας.

Από την άλλη, η κυρία Κατερίνα Λούη, ιδιοκτήτρια γραφείου συνοικεσίων, υποστηρίζει πως οι περισσότεροι ανύπαντροι όλων των ηλικιών έχουν σαν μότο τους πια το «μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση». «Ολοι κάνουν στροφή προς την οικογένεια, αφού είναι ο μοναδικός θεσμός που μας έχει μείνει πια. Εμείς οι Ελληνες πιστεύαμε πάντα στις αρχές της οικογένειας, όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να μας κατευθύνουν διαφορετικά. Αυτό το βλέπουμε και από τη δουλειά που έχουμε στο γραφείο μας, που έχει αυξηθεί την τελευταία τριετία γύρω στο 80%. Εντυπωσιακός αριθμός, αν σκεφτεί κανείς πως οι ελεύθεροι έχουν τη δυνατότητα να βρουν σύντροφο και μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που τελικά όπως αποδείχτηκαν δεν ήταν και κάτι σπουδαίο, αφού σε αυτές γίνονταν μέλη άτομα όλων των κατηγοριών».

507 γάμοι σε μόνο μία χρονιά!

Η κυρία Κατερίνα Λούη το 2004 κατάφερε να εξασφαλίσει για το γραφείο της ακόμη και μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Με τους 507 γάμους που έκανε εκείνη τη χρονιά ήταν σίγουρη για την επιτυχία της.

«Εχουμε ενώσει χιλιάδες ζευγάρια με τα ιερά δεσμά του γάμου και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Τα μέλη μας μπορεί να πληρώνουν ένα εφάπαξ ποσό της τάξεως των 700 ευρώ, αλλά εμείς αναλαμβάνουμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους, βρίσκοντας για τον καθένα τον καταλληλότερο σύντροφο. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα μέλη μας που έρχονται εδώ και προσπαθούν να βρουν τον σύντροφο της ζωής τους. Η οικονομική κρίση θα ενώσει τον κόσμο και θα δημιουργήσει ζευγάρια που θα έχουν στόχο έναν ευτυχισμένο και πετυχημένο γάμο. Τώρα πια όλους τους ενδιαφέρει ο μελλοντικός σύζυγος να αγαπά και να θέλει να κάνει οικογένεια. Οσο για τα οικονομικά, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχει μια σταθερή δουλειά, που ακόμη και αν τύχει να τη χάσει ο ένας από τους δύο, θα είναι έτοιμος ο άλλος να τον στηρίξει σε μια δύσκολη περίοδο. Οι εποχές θα αλλάξουν» καταλήγει η κ. Λούη.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ