Social Icons

.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κάλυψαν το πέος σε άγαλμα του Απόλλωνα στο θέατρο Μπολσόι


Το περίφημο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πύλες του ύστερα από μία πολυδάπανη ανακαίνιση που διήρκεσε 6 χρόνια. Οι περισσότεροι θαμπώθηκαν με την χλιδή του νέου ανακαινισμένου θεάτρου, ωστόσο κάποιοι bloggers πρόσεξαν μια απίστευτη λεπτομέρεια...
Μετά την ανακαίνιση το τεράστιο άγαλμα που απεικονίζει τον γυμνό αρχαίο θεό Απόλλωνα επάνω σε ένα άρμα δεν ήταν ίδιο με πριν. Στο άγαλμα που δεσπόζει στην είσοδο του θεάτρου είχε προστεθεί ένα φύλλο συκής που καλύπτει πλέον τα απόκρυφα σημεία του Απόλλωνα.
Οι υπεύθυνοι για την ανακαίνιση του θεάτρου Μπολσόι επιμένουν πως το μόνο που έκαναν ήταν να επαναφέρουν το θέατρο στην αρχική του μορφή και τόνισαν πως στις αρχές του 19ου αιώνα ο δημιουργός του γλυπτού Πιότρ Κλοντ είχε από μόνος του προσθέσει το φύλλο συκής για να σταματήσουν να «κοκκινίζουν από ντροπή» οι θεατρόφιλοι. Ωστόσο το φύλλο εξαφανίστηκε κάποια στιγμή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από άγνωστη αιτία και το... πέος του αρχαίου Έλληνα θεού έμεινε ακάλυπτο καθ΄ όλη τη διάρκεια των Σοβιετικών χρόνων.
Ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα The Telegraph οι bloggers αμφισβητούν όλα αυτά και θέτουν το εύλογο ερώτημα «Γιατί ένας γλύπτης να φτιάξει ένα πέος αν σκόπευε μετά να το καλύψει;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ