Social Icons

.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ξανανοίγει ο φάκελος της Νάταλι Γουντ



Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επαναληφθούν οι έρευνες για το θάνατο της ηθοποιού Νάταλι Γουντ, η οποία πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το 1981.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις νέες πληροφορίες που διαθέτει η αστυνομία για το θάνατο της ηθοποιού, ο οποίος αρχικά είχε θεωρηθεί ατύχημα, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείου του Σερίφη του Λος Άντζελες (LASD).
Η Γουντ είχε βρεθεί πνιγμένη στα νερά του νησιού Καταλίνα στον Κόλπο του Λος Άντζελες στις 29 Νοεμβρίου 1981. Το LASD και ο εισαγγελέας της πόλης είχαν καταλήξει τότε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ατύχημα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών επικοινώνησαν με αρκετούς ανθρώπους που δήλωσαν ότι έχουν συμπληρωματικές πληροφορίες για τις συνθήκες πνιγμού της ηθοποιού, με αποτέλεσμα το LASD να ανοίξει ξανά το φάκελο".
Η αστυνομία ενδιαφέρεται ειδικά για τις νέες δηλώσεις του καπετάνιου του σκάφους, στο οποίο επέβαινε η Γουντ, με την ευκαιρία της 30ής επετείου του θανάτου της, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, αποκαλύπτει πως στην αστυνομία έφτασε επιστολή στην οποία αναφέρεται πως ο καπετάνιος Ντένις Ντάβερν διαθέτει στοιχεία για την υπόθεση.
Η ηθοποιός και ο σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ περνούσαν την γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών στο σκάφος τους "Splendor" μαζί με τον φίλο τους, επίσης ηθοποιό Κρίστοφερ Γουόκεν, σύμφωνα με τις έρευνες της εποχής εκείνης.
Είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο του νησιού και είχαν επιστρέψει στο σκάφος όταν ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στους δύο άντρες. Η Γουντ τους άφησε και κατευθύνθηκε στην καμπίνα της, αλλά όταν ο Βάγκνερ την ακολούθησε λίγο αργότερα, δεν την βρήκε εκεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Νάταλι Γουντ είχε κατεβάσει ένα φουσκωτό στη θάλασσα για να φύγει από το κότερο. Το φουσκωτό βρέθηκε στην παραλία του νησιού και το πτώμα της να πλέει στη θάλασσα.
Εκπρόσωπος της οικογένειας Βάγκνερ ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για την απόφαση της αστυνομίας, αλλά υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της αστυνομίας.
Η οικογένεια εμπιστεύεται την αστυνομία ότι "θα κρίνει αν οι νέες αυτές πληροφορίες είναι αξιόπιστες και προέρχονται από σοβαρές πηγές και δεν είναι απλώς μια προσπάθεια να επωφεληθεί κάποιος από την επέτειο του τραγικού θανάτου της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ