Social Icons

.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Καθάρισε σωστά τα δερμάτινά σου



Το δέρμα είναι πανταχού παρόν στην καθημερινή ζωή σου, είτε σου αρέσει περισσότερο ή λιγότερο. Ρούχα, παπούτσια, έπιπλα... Δεν το γλιτώνεις. Έλα όμως που και αυτό δεν έρχεται μόνο του! Όπως όλα τα υλικά, έτσι και το δέρμα, λερώνει και θέλει ειδικό χειρισμό, αφού φυσικά δεν μπαίνει στο πλυντήριο.
Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσεις το δερμάτινό σου από τη σκόνη που έχει τη συνήθεια να μαζεύει σε μεγάλες ποσότητες, έτσι και αλλιώς. Αν παραβλέψεις αυτό το βήμα, τότε όλα τα υπόλοιπα θα είναι μισά.

* Βάλε μια ελάχιστη ποσότητα υγρού σαπουνιού σε ένα κομμάτι πανί και ακόμη πιο ελάχιστο νερό. Τρίψε τον λεκέ για λίγο και καθάρισε τα υπολείμματα με ένα άλλο κομμάτι ύφασμα ελαφρώς μουσκεμένο επίσης. Σε καμία περίπτωση μην το ξεπλύνεις με νερό και μην στεγνώσεις κανένα δερμάτινο με πιστολάκι ή πάνω σε καλοριφέρ. Θυμήσου ότι το δέρμα στεγνώνει μόνο με φυσικούς τρόπους. Επίσης, η απευθείας έκθεση στον ήλιο μπορεί με τον καιρό να προκαλέσει στο δέρμα να "σπάσει" ή να χάσει το χρώμα του.

* Στο τέλος γυάλισε το με μια στεγνή πετσέτα και είσαι έτοιμη. Και όταν στεγνώσει τελείως, αν θέλεις φρόντισέ το με λίγο ειδικό μαλακτικό για δερμάτινα που θα βρεις στο εμπόριο.

* Θυμήσου ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το ρητό "Πρόσεξε για να έχεις". Αν, δηλαδή, φροντίζεις διαρκώς τα δερμάτινά σου, θα κρατήσουν και περισσότερο. Για αυτό καλό είναι να τα περνάς τακτικά με ένα βρεγμένο πανί συχνά, έτσι ώστε να αποφύγεις τη συσσώρευση βρώμας.

* Επίσης, έχε υπόψη σου ότι οι συμβουλές αυτές αφορούν απλές "περιπτώσεις". Αν ο λεκές είναι πιο... ύποπτος και επίμονος τότε εννοείται ότι θα πρέπει να απευθυνθείς στους ειδικούς.
http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ