Social Icons

.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Υποχρεωτική εφεδρεία δύο χρόνια πριν τη σύνταξη



Οι λεπτομέρειες, οι προϋποθέσεις και οι αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να προχωρήσει άμεσα το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο περιέχονται στην εγκύκλιο που κατέρτισε το επιτελείο του κ. Δημήτρη Ρέππα.
Όσοι εντάσσονται στο καθεστώς της εφεδρείας:
- Συνεχίζουν να λαμβάνουν για χρονικό διάστημα 12 ή 24 μηνών, από την ένταξή τους στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά τον χρόνο εισόδου τους στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
- Χάνουν μεγάλο μέρος του εφάπαξ που θα ελάμβαναν με τη σύνταξή τους. Αυτό γιατί η ένταξή τους στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης και οι αποδοχές που τους έχουν καταβληθεί με την εφεδρεία όταν βγουν στη σύνταξη θα συμψηφιστούν με το ποσόν της αποζημίωσής τους λόγω συνταξιοδότησης.
- Αν ο φορέαςπου εργάζονταν έχει καταργηθεί, οι εισφορές καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.
- Οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, των υπαλλήλων που τίθενται σε εφεδρεία καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλει καταιγιστικούς ρυθμούς για την υλοποίηση του μέτρου με χρονικό όριο τις 27 Νοεμβρίου. Όσοι θα ενταχθούν στο καθεστώς της εφεδρείας πρέπει να υποβάλουν μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου δηλαδή μέσα σε τρεις μέρες, υπεύθυνες δηλώσεις με τον ακριβή αριθμό των συντάξιμων χρόνων τους. Στη συντάξιμη προϋπηρεσία του ο υπάλληλος πρέπει να συμπεριλάβει οποιονδήποτε χρόνο έχει διανύσει ενδεχομένως σε άλλο φορέα, αλλά και χρόνια προαιρετικής, ακόμα και πλασματικής ασφάλισης που έχει αναγνωρίσει ως συντάξιμα.
Επειτα από διασταύρωση τών στοιχείων με τα δεδομένα που έχουν τα οικεία ασφαλιστικά ταμεία, θα ληφθεί απόφαση να τεθούν σε εφεδρεία όσοι υπάλληλοι χρειάζονται δύο χρόνια για την πλήρη συνταξιοδότησή τους - ανεξαρτήτως ηλικίας!
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για όσους υπαλλήλους προσπαθήσουν να αποκρύψουν προϋπηρεσία που έχουν αποκτήσει σε άλλους φορείς ή χρόνια προαιρετικής ή πλασματικής ασφάλισης με σκοπό να μην ενταχθούν στην εφεδρεία. Η "ποινή" θα είναι να διαγραφούν τα έτη αυτά από τον συντάξιμο χρόνο των υπαλλήλων όποτε και αν εκείνοι συνταξιοδοτηθούν...
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ