Social Icons

.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι άνδρες λένε πρώτοι "σ' αγαπώ"

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο εκφραστικές για το πώς αισθάνονται και τείνουν να είναι αυτές που ερωτεύονται πρώτες.
Η πραγματικότητα, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα από τον ψυχολόγο  Harrison, από το Pennsylvania State University στις ΗΠΑ, είναι ότι οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα πιο επιφυλακτικές από τους άνδρες, όταν πρόκειται για ρομαντισμό.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κοινωνικής Ψυχολογίας, έδειξε ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ερωτευτούν μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ οι περισσότερες γυναίκες είπαν ότι τις πήρε αρκετούς μήνες.
Οι άνδρες ήταν επίσης περισσότερο διατεθειμένοι να πουν ότι είναι ερωτευμένοι  πολύ νωρίτερα.
Ο καθηγητής Harrison πήρε   συνέντευξη από 172 φοιτητές από το αν είχαν ποτέ ερωτευτεί και, εάν ναι, εάν τους είχε πάρει ημέρες, εβδομάδες ή μήνες για να συνειδητοποιήσουν ότι ήταν ξετρελαμένοι με την  σύντροφό τους
Στη συνέχεια ρώτησε πόσο χρόνο  τους πήρε   να δηλώσουν  ανοιχτά τα συναισθήματά τους στη σχέση τους.
Σε έκθεση σχετικά με τα πορίσματα καθηγητής Harrison δήλωσε: «Οι άνδρες ανέφεραν οτι  δήλωσαν  το "Σ' αγαπώ"  πρώτοι σε σχέση με τις γυναίκες»
Αυτό υποδηλώνει ότι οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ρεαλιστικές για την αγάπη σε αντίθεση με όσα επικρατούν, ότι σε μια σχέση έχει αξία η καρδιά.
«Ίσως οι γυναίκες είχαν θεωρηθεί ως λιγότερο λογικές για την αγάπη, επειδή έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να επεξεργάζονται τις  συναισθηματικές εμπειρίες."
Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες ήθελαν σεξ για πρώτη φορά μετά από μερικές εβδομάδες, ενώ οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να περιμένουν μερικούς μήνες.
Και πρόσθεσε: «Μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι άντρες ερωτεύονται και αναφωνώντας  την αγάπη τους πρώτοι μπορεί να είναι ένα υποπροϊόν που εξισώνει την αγάπη με την σεξουαλική επιθυμία.
«Αλλά η έρευνα δείχνει παθιασμένη αγάπη και τη σεξουαλική επιθυμία να εμφανίζεται σαφώς με διαφορετικούς μηχανισμούς."
Βρετανοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι  οι άνδρες  πάντα διέφεραν σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα ή την προθυμία τους να δείξουν τα συναισθήματά τους. Ωστόσο, οι νεότεροι άνδρες σήμερα δεν έχουν αμηχανία, σε σχέση με  τις προηγούμενες γενιές, να πουν σε ένα αγαπημένο πρόσωπο πως αισθάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ