Social Icons

.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η διασημότερη εικόνα στον κόσμο.


O Chuck O'Rear οδηγούσε για να επισκεφθεί τη φίλη του όταν χτυπήθηκε από την ομορφιά ενός τοπίου με αμπελώνες
Πολλοί θα περάσανε από αυτόν τον δρόμο αλλά χωρίς να σκεφτεί κανένας να τραβήξει μια φωτογραφία του τοπίου.
Όμως, ο πρώην φωτογράφος του περιοδικού National Geographic ήταν τόσο εκστασιασμένος από το πράσινο του γκαζόν και τα λευκά σύννεφα στον γαλάζιο ουρανό που αμέσως έβγαλε την φωτογραφική μηχανή.
Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το κλικ της μηχανής, θα γίνει η εικόνα που προβάλλεται σε όλον τον πλανήτη.

Η εικόνα φόντου για τους χρήστες PC

Πρόκειται για την περίφημη φωτογραφία, στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή.
Περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δει την φωτογραφία του κ. O'Rear στην ύπαιθρο κοντά στην Κοιλάδα Νάπα.
Επιλέχθηκε από τους μηχανικούς της Microsoft ως εικόνα για την επιφάνεια εργασίας για τα Windows XP.
Παρά το γεγονός ότι ο 69χρονος φωτογράφος υπέγραψε μια συμφωνία εμπιστευτικότητας και δεν μπορεί να αποκαλύψει πόσο πληρώθηκε για την παραχώρηση, αναφέρεται ότι είναι η δεύτερη πιο ακριβή άδεια παραχώρησης σε φωτογραφία που έχει αγοραστεί ποτέ.
"Έκανα την ίδια διαδρομή μεταξύ Νάπα και San Francisco μια-δυο φορές την εβδομάδα το 2002 ή το 2003, αλλά αυτό ήταν Ιανουάριο, όταν το γρασίδι είναι το πιο λαμπρό πράσινο εδώ, γι 'αυτό πήδηξα έξω από το αυτοκίνητο και πήρα φωτογραφίες και μετά τις επεξεργάστηκα με τον δικό μου τρόπο », είπε ο κ. O'Rear.


Εκείνος δεν έδωσε μεγάλη σημασία  για τη φωτογραφία μέχρι που τον τηλεφώνησαν λέγοντάς του ότι η Microsoft ήθελε το πρωτότυπο της εικόνας που ο ίδιος ανακάλυψε και ότι είχε χτυπήσει το τζάκποτ.
«Δεν είχα ιδέα όταν τράβηξα την  φωτογραφία ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Είναι ίσως η πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία του πλανήτη.
Ο κ. O'Rear, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο Kansas City Star και τη Los Angeles Times, εργάστηκε για 25 χρόνια για το National Geographic και τώρα ειδικεύεται στην φωτογράφηση οινοποίησης σε Νάπα και σε όλο τον κόσμο.

Η προφύλαξη οθόνης XP ταιριάζει άψογα με όλο το τοπίο, όπως φαίνεται σήμερα

dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ