Social Icons

.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μήπως κάνει δίαιτα για να σε χωρίσει;



Μήπως ο αγαπημένος σου άρχισε ξαφνική δίαιτα; Μήπως κι εσύ αποφάσισες να αδυνατίσεις; Το θέμα είναι για ποιόν θέλετε να χάσετε τα κιλά.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στην "Daily Mail", τα άτομα που ξεκινούν μια δίαιτα ενώ βρίσκονται ήδη σε μια σταθερή σχέση, μάλλον ετοιμάζονται μυστικά να αποχωρίσουν από τη σχέση αυτή.
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια φαίνεται πως δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τα περιττά τους κιλά αφού δεν τους απασχολεί το πόσο ελκυστικοί δείχνουν, όπως υποστηρίζουν έγκριτοι ψυχολόγοι.
Ο καθηγητής Τόμας Κλάιν (Thomas Klein) που μελέτησε το συσχετισμό ανάμεσα στην ευτυχία και το ιδανικό σωματικό βάρος, τόνισε πως τα σημάδια που θα πρέπει να σε προβληματίσουν είναι η ξαφνική εμμονή με το γυμναστήριο, η υιοθέτηση κάποιας δίαιτας ή η ενασχόληση με διάφορα αθλήματα από το πουθενά:
"Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να ψάξεις για νέο ταίρι, θέλεις να φαίνεσαι όσο πιο λεπτός και ελκυστικός μπορείς", ενώ ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Heidelberg συμπληρώνει:
"Οι άνθρωποι που έχουν μια σταθερή σχέση, νιώθουν λιγότερο την πίεση αυτή, οπότε και αφήνονται να πάρουν μερικά κιλάκια παραπάνω"!
Ταυτόχρονα και σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2000 άτομα, ηλικίας από 16 έως 55 ετών, σε μια επικείμενη κρίση στη σχέση και οι δύο σύντροφοι χάνουν βάρος τελικά.
Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας είναι κι εκείνο που τονίζει πως τα άτομα που είχαν υγιείς ερωτικούς δεσμούς ζύγιζαν περισσότερο σε σχέση με εκείνα που ήταν αδέσμευτα στην ίδια ηλικία και αναζητούσαν το άλλο τους μισό.
Σε ξεχωριστή έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, τα παντρεμένα ζευγάρια φαίνεται πως βάζουν κιλά εξαιτίας του συγχρονισμού των γευμάτων τους, την κατανάλωση θερμιδογόνων φαγητών και την έλλειψη άσκησης.

Κατερίνα Πατούλια
http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ