Social Icons

.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το Facebook συγκροτεί κέντρο δεδομένων στη Σουηδική Λαπωνία



Το Facebook οδεύει προς τη Σουηδική Λαπωνία, και δεν δελεάζεται  από τον Άγιο Βασίλη, αλλά λόγω του κλίματος.
Οι θερμοκρασίες στην πόλη Lulea, στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας, καθιστούν την ιδανική τοποθεσία για την πρώτη εκτός ΗΠΑ, κέντρο δεδομένων του γίγαντα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης .
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί εξωτερικό αέρα για την ψύξη των servers της για μέχρι και 10 μήνες του έτους.
Η εγκατάσταση θα επεξεργάζεται τα δεδομένα από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Θα καλύπτει 30.000 τετραγωνικών μέτρων.
Αυτό είναι το ισοδύναμο περίπου 11 γήπεδα ποδοσφαίρου.
Ο δήμαρχος της Lulea δήλωσε ότι είναι πολύ ευτυχής που θα έχει  το Facebook στην πόλη του
Μέχρι το 2009 οι υπεύθυνοι του Facebook είχαν  μισθωμένο χώρο για τα κέντρα δεδομένων, αλλά στη συνέχεια πήραν την απόφαση να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν το δικό του.
Το νέο κέντρο θα τροφοδοτείται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα απαιτεί 70% λιγότερη ισχύ γεννήτριας.
Επίσης, θα επωφεληθούν από τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας της Lulea, η οποία είναι μερικές από τις φθηνότερες στην Ευρώπη.
Η απόκτηση ενός παγκόσμιου εμπορικού σήματος, όπως το Facebook θα είναι μια μεγάλη επανάσταση για την πόλη και ελπίζουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.
Περισσότερες εταιρείες τοποθετούν τα κέντρα δεδομένων τους στη Βόρεια Ευρώπη επειδή το κλίμα λειτουργεί καλά για τα ψυκτικά συστήματα που απαιτούνται για τα  τεράστια servers.
Το Facebook υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι οι μηχανικοί της έχουν κατασκευάσει  υποδομές από την αρχή, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδιασμού των servers τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ