Social Icons

.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δωρεά από τον συνιδρυτή της Google



Ένα δώρο 500.000 δολαρίων έκανε ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, σε ένα άλλο μεγαθήριο του διαδικτύου: Στη Wikipedia. Η σημαντικότερη, ίσως, ιστοσελίδα έχει ξεκινήσει την όγδοη καμπάνια για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να συνεχίσει να παράγει έργο.
Η Wikipedia, η μεγαλύτερη online βιβλιοθήκη, ανήκει στο ίδρυμα Wikimedia και σύμφωνα με τα δεδομένα έχει μηνιαίως 477 εκατομμύρια επισκέπτες.
Ωστόσο, αντίθετα με τη Google και τη Yahoo, που διαθέτουν χιλιάδες υπαλλήλους, σαν εταιρεία είναι πολύ μικρή, καθώς το Wikimedia έχει μόνο 95 υπαλλήλους παγκοσμίως. Η Wikipedia βασίζεται στη δουλειά εκατομμυρίων εθελοντών και απλών χρηστών και χρηματοδοτείται από τις δωρεές τους.
Μέχρι στιγμής η Wikipedia φιλοξενεί 20 εκατομμύρια άρθρα και έχει μεταφραστεί σε 280 γλώσσες. Ωστόσο επιμένει να μη βάζει διαφημίσεις στις σελίδες του, καθώς ο ιδρυτής της Jimmy Wales, θεωρεί ότι πρόκειται για «μια βιβλιοθήκη, ένα ιερό μέρος, όπου μπορούμε να σκεφτούμε, να μάθουμε και να μοιραστούμε τις απόψεις μας», ενώ σε ομιλία του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Sergey Brin, που «κατανοεί και βοηθάει το ρόλο της Wikimedia».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ