Social Icons

.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οι Hackers όλο και πιο νέοι


Το φετινό συνέδριο ασφάλειας Defcon, περιελάμβανε για πρώτη φορά και παιδικό παράρτημα, όπου πιτσιρικάδες... κολλημένοι με τους υπολογιστές (8 με 10 ετών), μάθαιναν πώς να παραβιάζουν φυσικές κλειδαριές, αλλά και να κάνουν διαδικτυακή επίθεση στη Google. Τα παιδιά επίσης συναντήθηκαν με πράκτορες της Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α, με σκοπό να μάθουν ευφυείς πρακτικές για διαδικτυακά όπλα, στρατηγική πολέμου κ.α.
Η λέξη hacking δεν έχει πάντοτε αρνητική σημασία. Στο συνέδριο DefCon δίνεται έμφαση στους λεγομένους white hat hackers, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το ηθικό κομμάτι του hacking και είναι τα «καλά παιδιά». Η ιστοσελίδα του DefCon Kids προσδιορίζει την έννοια ενός white-hat hacker ως «κάποιος που απολαμβάνει να σκέφτεται προοδευτικά με νέους δημιουργικούς τρόπους για έναν καλύτερο κόσμο».
Όσο ξεκάθαρες όμως και να είναι οι έννοιες δεν γνωρίζουμε πάντοτε πως θα τις εκλάβει κάποιος. Ένας κακόβουλος χρήστης θα μπορούσε κάλλιστα να εκμεταλλευτεί αυτές τις τεχνικές hacking προς όφελός του, διαπράττοντας ηλεκτρονικά εγκλήματα χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες. secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ