Social Icons

.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Φοιτητής «χτίζει» για την κοπέλα του iPad με 125 δολάρια



Σύμφωνα με την China Daily, ο Wei Xinlong, ένας φοιτητής του Northeast Normal University στην Changchun, επιθυμούσε να κάνει τη φίλη του, Sun Shasha, πραγματικά χαρούμενη.
Γνώριζε ότι εκείνη θα ήθελε να αποκτήσει την δημοφιλή ταμπλέτα της Apple, iPad, ωστόσο, μη διαθέτοντας τα χρήματα για της την αγοράσει,  αποφάσισε να «χτίσει» μία από το μηδέν. Έτσι ξεκίνησε, από που αλλού, αλλά από το διαδίκτυο, όπου υπάρχουν δισεκατομμύρια πληροφοριών, για να μάθει όσο περισσότερα μπορούσε για την κατασκευή ταμπλετών.
Στη συνέχεια αγόρασε μια οθόνη αφής και μια μπαταρία - από το διαδίκτυο και πάλι φυσικά - και στρώθηκε στην δουλειά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα υπόλοιπα τεχνικά μέρη, όπως motherboard, μνήμη, οθόνη, τα βρήκε αποσυναρμολογώντας έναν παλιό υπολογιστή που και πάλι αγόρασε από το διαδίκτυο. Όταν το τελείωσε, δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με τον εξωτερικό στολισμό της συσκευής όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.
Παραδόξως, αν και το φτιάξτο-μόνος-σου iPad τρέχει Windows 7, φαίνεται να έχει ένα σήμα της Apple, κάτι που ελπίζουμε να μην προκαλέσει τίποτα νομικές ιστορίες για τον ερωτοχτυπημένο φοιτητή… Και το συνολικό κόστος της κατασκευής ήταν 800 γιουάν, που αντιστοιχεί σε σημερινά 125 δολάρια.
Όσον αφορά την κοπέλα του, Sun Shasha, δηλώνει πανευτυχής και ότι είναι ότι καλύτερο , «Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που έλαβα ποτέ, και θα το κρατήσω για πάντα».

http://www.proho.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ