Social Icons

.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ



ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δομοκός 5/12/2011




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ




Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του δημάρχου Δομοκού κ. Στυλιανού Σύρου, για την προώθηση αναπτυξιακών συνεργασιών μεταξύ της περιοχής του Δήμου Δομοκού και χωρών του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο του Ισραήλ και φορέων της περιοχής.
Κύρια θέματα που τέθηκαν κατά την συνάντηση συνεργασίας ήταν: α) η άμεση καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στον αγροτοκτηνοτροφικό - εμπορικό τομέα και προτάσεις για αναζήτηση νέων λύσεων. β) η ανάλυση των προβλημάτων των τοπικών παραγωγών, που έχει να κάνει με το υψηλό κόστος παραγωγής, την χαμηλή, έως ανύπαρκτη, διείσδυση των προϊόντων στις αγορές, την έλλειψη μάρκετινγκ, τα θέματα των επιδοτήσεων και την γνώση του πεδίου των αγορών. γ) η προβληματική δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων, ενώ υπάρχει ποιότητα, και εναλλακτικές τακτικές, την στιγμή που δεν υπάρχει εθνικό κέντρο καθοδήγησης για την αγροτική ανάπτυξη και εθνικός προγραμματισμός ως προς τον προσανατολισμό για τα είδη καλλιεργειών, έτσι που οι παραγωγοί αναγκάζονται να κινούνται στην τύχη.
Την ισραηλινή αποστολή αποτελούσαν ο Πρέσβης Effie Ben-Matityau - Υπουργείο Εξωτερικών - Διευθυντής προγράμματος διεθνούς ανάπτυξης δημοσίου & ιδιωτικού τομέα, (Υπηρεσία του Ισραήλ για τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη), ο κ. Shlomo Israel - Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, (Επικεφαλής Τομέα Συστημάτων Γεωργικής Υποστήριξης) και ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του υπουργείου οικονομικών του Ισραήλ κ. Ελαζάρ Κοέν. Η συνάντηση υπήρξε παραγωγική και ορίστηκε να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη ειδικών επιστημόνων – αγροτικών συμβούλων στην περιοχή του Δήμου Δομοκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ