Social Icons

.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Δεκάχρονος νικάει τον καρκίνο με μια φωτοδυναμική θεραπεία



Η ιστορία του δεκάχρονου Κόνα Μπρούμ μόνο συγκίνηση και συναισθήματα ελπίδας μπορεί να προκαλέσει.

Ο μικρός πριν από τέσσερα χρόνια διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου που ονομάζεται νευροβλάστωμα και χτυπά περίπου ογδόντα παιδιά το χρόνο στη Βρετανία. Οι χημειοθεραπείες που ακολουθούσε αρχικά δεν είχαν τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν και οι γονείς του αποφάσισαν να βρουν εναλλακτικές λύσεις με σκοπό να σώσουν το παιδί τους.

Το 2007, έμαθαν για μια ιδιωτική κλινική στο Μεξικό, η οποία χρησιμοποιούσε μια θεραπεία που ονομάζεται φωτοδυναμική και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου με τη βοήθεια ενός λέιζερ και άλλων πηφών φωτός που καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Η θεραπεία κοστίζει μια περιουσία, τέσσερα χρόνια όμως μετά ο μικρός Κόνα έχει εξαφανίσει τέσσερις από τους δέκα όγκους που είχαν βρεθεί στο σώμα του και ζει όπως όλα τα φυσιολογικά αγόρια της ηλικίας του.

Οι επιστήμονες από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να πουν ακόμα με βεβαιότητα αν η τεράστια και θεαματική βελτίωση στην υγεία του μικρού οφείλεται στη θεραπεία ή στον υγιεινό τρόπο ζωής του και στη δύναμη του σώματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ