Social Icons

.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χιλιάδες πτηνά έκαναν μαζική βουτιά θανάτου στις Η.Π.Α.


Χιλιάδες αποδημητικά πουλιά πέθαναν στις Η.Π.Α. τη Δευτέρα, μετά από βουτιά θανάτου που έκαναν σε μεγάλο πάρκινγκ και άλλες περιοχές της πολιτείας Γιούτα, όπου κατά τα φαίνομενα μπέρδεψαν το έδαφος με λίμνη στην οποία αποπειράθηκαν να βουτήξουν.

Τα συνεργεία καθαρισμού της περιοχής περισυνέλλεξαν χιλιάδες νεκρά πτηνά μετά την λανθασμένη απότομη πρόσκρουση τους, που σύμφωνα με ειδικό σε θέματα άγριας πανίδας αποτελεί μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχει δει ποτέ.

Αξιωματούχοι της περιοχής αναφέρουν πως οι κακές καιρικές συνθήκες πιθανώς οδήγησαν σε σύγχυση το μεγάλο κοπάδι από βουτηχτάρια που έκαναν το αποδημητικό τους ταξίδι προς το Μεξικό.

Το βουτηχτάρι είναι ένα υδάτινο πτηνό που μοιάζει με πάπια και επισκέπτεται και την Ελλάδα το χειμώνα. Τρέφονται με ψάρια που πιάνουν βουτώντας στο νερό όπου μπορούν να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με την Τερέζα Γκρίφιν, διευθύντρια προγραμμάτων άγριας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, η έντονη θύελλα, τα σύννεφα καταιγίδας και τα φώτα της πόλης, δημιουργήσαν συνθήκες τέτοιες που παραπλάνησαν τα πτηνά που προσγειώθηκαν για να ξεκουραστούν αλλά κατέληξαν να προσκρούουν βίαια και μαζικά στο έδαφος. Έχουν ξανασυμβεί παρόμοια περιστατικά στην περιοχή, αλλά ποτέ τόσο εξαπλωμένα και με τόσα πτηνά.

Με την κινητοποίηση εθελοντών διασώθηκαν περίπου 2,000 πουλιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κοντινούς υδροβιότοπους.

Δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινοι τραυματισμοί ή απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ