Social Icons

.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Οι Αγιοβασίληδες εκπαιδεύονται να λένε στα παιδάκια να ζητούν πιο φτηνά δώρα



Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι γεγονός. Λόγω της οικονομική κρίσης στις ΗΠΑ, οι άντρες που θα ντυθούν Άγιος Βασίλης στα εμπορικά κέντρα τα φετινά Χριστούγεννα εκπαιδεύονται να πείθουν τα παιδιά να ζητούν πιο… οικονομικά δώρα.
Την είδηση δημοσιεύουν οι New York Times και η Huffington Post που αναφέρουν πως στην ειδική σχολή για Αγιοβασίληδες που λειτουργεί στο Μίντλαντ του Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, γίνονται ειδικά μαθήματα και οι Αγιοβασίλιδες προβάρουν τα λόγια που θα πουν στα παιδάκια προκειμένου να τα πείσουν να μετριάσουν λίγο τις απαιτήσεις τους.
Οι άνθρωποι της σχολής έκριναν πως είναι απαραίτητο να κάνουν κάτι τέτοιο αφού η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει πλέον σε αρκετές οικογένειες στις ΗΠΑ να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των παιδιών τους για πανάκριβα δώρα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν πως τα περισσότερα παιδάκια πλέον ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει πανάκριβα ηλεκτρονικά μηχανήματα από XBOX και PlayStation3 μέχρι I-Pod και laptops.
Καθώς η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ παραμένει δραματική, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 50% των αμερικανικών οικογενειών δυσκολεύεται να εξασφαλίσει ακόμα και το φαγητό της ή τα έξοδα για τις καθημερινές μετακινήσεις των μελών της.
Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως φέτος τις γιορτές ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και στην ευρύτερη αγορά, θα σημειώσει μεγάλη πτώση καθώς περισσότεροι από το 40% των Αμερικανών δηλώνουν πως σκοπεύουν να μην ξοδέψουν φέτος πολλά χρήματα για δώρα, ενώ θα επιλέξουν να περάσουν τις γιορτές με την οικογένεια στο σπίτι, αποφεύγοντας ταξίδια και εξόδους.
 http://www.starata.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ