Social Icons

.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Κρύβει κινδύνους το ροχαλητό;



Κρύβει, είναι η απάντηση όταν συνοδεύεται από κάπνισμα και παχυσαρκία.

Η υπνική άπνοια είναι μια σοβαρή και ύπουλη ασθένεια κατά την οποία ο ασθενής ξυπνά κατά την διάρκεια του ύπνου εξαιτίας διακοπής της αναπνοής.

Η υπνική άπνοια είναι η πρώτη σκέψη όταν κάποιος ξυπνά με πονοκεφάλους, κόπωση και αδικαιολόγητο εκνευρισμό.Καταστάσεις που οδηγούν σε χειρότερα συμπτώματα αφού η συγκεκριμένη πάθηση αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε καρδιαγγειακά προβλήματα και τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής.

Η πολυσωματοκαταγραφική μελέτη του ύπνου σε ειδικές μονάδες ύπνου είναι τα κατάλληλα κέντρα να διαγνώσουν και να προτείνουν λύσεις στο πρόβλημα της υπνικής άπνοια.

Μια λύση είναι η δίαιτα και η διακοπή του καπνίσματος αλλά εκεί όπου η ανατομία του ασθενούς, όπως μεγάλο μέγεθος γλώσσας, αλλά και περίμετρος λαιμού, η χειρουργική παρέμβαση μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή.

Σήμερα στην Αμερική στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν ριζικά το πρόβλημα που απασχολεί 1 στους 10 ενήλικες άνω των 65 ετών (αλλά και πολύ νεώτερους) προσφεύγουν με στη χειρουργική παρέμβαση με χρήση της ρομποτικής χειρουργικής (Da Vinci).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ