Social Icons

.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Επίσημη "πρώτη" για νέους λογοτέχνες



Ένα διήμερο αφιέρωμα στη νέα γενιά Ελλήνων λογοτεχνών, με πολύ μουσική, θέατρο, χορό, κινηματογράφο και εικαστικά, διοργανώνεται στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ).
Το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών είναι μια πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, (ΕΚΕΒΙ) που "γεννήθηκε" με αφορμή τη δυναμική της νεότερης γενιάς συγγραφέων και την ανάγκη έκφρασής τους.
Την ιδέα αλλά και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, Κατρίν Βελισσάρη και η αντιπρόεδρος του ΙΜΚ, Ξένια Καλδάρα.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο χαιρετισμό που απέστειλε τόνισε, ότι "σε μια εποχή όπου η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας, οι επιτυχίες των Ελλήνων καλλιτεχνών, ανατρέπουν στερεότυπα και δίνουν σε όλους μας δύναμη και ελπίδα.
Το φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών περιλαμβάνει ένα μαραθώνιο ανάγνωσης στη διάρκεια του οποίου δίνεται η σκυτάλη σε περισσότερους από 40 νέους ταλαντούχους συγγραφείς, έως 35 ετών, με ένα ή δύο βιβλία στην εργοβιογραφία τους.
Θα ακολουθήσουν νέοι συγγραφείς που διακρίθηκαν από το πρόγραμμα "Scritture Giovani", ένα ευρωπαϊκό δίκτυο φεστιβάλ για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που διεξάγεται σε Ιταλία, Βρετανία και Γερμανία από το 2002.
ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ