Social Icons

.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ανάφη: Δήμος με δυο υπαλλήλους και δήμαρχο οδηγό λεωφορείου



Μία ακόμη περίπτωση μικρού νησιωτικού δήμου που λόγω «Καλλικράτη», οικονομικής κρίσης και απαγόρευσης προσλήψεων αδυνατεί να λειτουργήσει είναι ο Δήμος Ανάφης, σύμφωνα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος παρά την τεράστια γραφειοκρατία που έχει δημιουργήσει ο Καλλικράτης έχει μόλις δύο υπαλλήλους έναντι τουλάχιστον 9-10 που χρειάζεται να λειτουργήσει στοιχειωδώς» υποστηρίζει στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος του νησιού Ιάκωβος Ρούσσος.

Όπως εξηγεί ο Ι. Ρούσσος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη δημοτική Αρχή «τα κάνουν όλα και συμφέρουν». Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος φτιάχνει τα υδραυλικά του δήμου, ασχολείται με τα ηλεκτρολογικά και κάνει τον οδηγό του λεωφορείου στο νησί.... με βοηθό τον αντιδήμαρχο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου κάνει το γραμματέα του δήμου και τον υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας.

Αναφερόμενος στους υπαλλήλους που έχει στο δήμο του, έναν διοικητικό και έναν στο ΚΕΠ,  ο κ. Ρούσσος, αναδεικνύει μία άλλη διάσταση. Αυτή της ιδιωτικοποίησης του δήμου.

«Είμαστε ένας δήμος 250 κατοίκων και έχουμε αποθεματικό 3 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους υπαλλήλους, αλλά μπορούμε να πάρουμε συμβούλους και να μας κάνουν μια μελέτη και να σκάσουμε 15.000 ευρώ», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ήδη έχει αναθέσει την ανακομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, είναι και οδηγός απορριμματοφόρου και εργάτης καθαριότητας. Προκειμένου να λειτουργήσει ο δήμος, ο κ. Ρούσσος σκέφτεται να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες.

Τέλος, αναφορικά με το ειδικό τέλος για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ο δήμαρχος Ανάφης δηλώνει στην aftodioikisi.gr αντίθετος και προαναγγέλλει ότι σύντομα θα κάνει και αυτός προσφυγή.
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ