Social Icons

.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Καθημερινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες



Κουβαλώντας μία βαριά τσάντα

Ζυγίσατε ποτέ την τσάντα που κουβαλάτε όλη την ημέρα; Προφανώς μία μέση τσάντα μπορεί να ζυγίζει πάνω από 6 κιλά! Με κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, ένα βιβλίο, νεσεσέρ για make-up, ομπρέλες, όπως και ένα σωρό άλλα βασικά πράγματα για την καθημερινότητά μας, υποβάλλουμε τα σώματα μας σε μεγάλο πόνο και στρες. Κουβαλώντας τριγύρω μία βαριά τσάντα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον αυχένα και στην πλάτη. Όταν κρατάτε μία τσάντα, η φυσική αντίδραση του λαιμού είναι να γέρνει μακριά από το βάρος για να ισορροπήσετε το βάρος. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το λαιμό καταλήγοντας σε πόνους. Η μέση σας μπορεί επίσης να υποφέρει πολύ από το βάρος, με σπασμούς, μετακίνηση σπονδύλου, πρόπτωση, αρθρίτιδα και κακή στάση του σώματος.

Φορώντας το λάθος νούμερο σουτιέν



Το 80% των γυναικών φορούν το λάθος νούμερο σουτιέν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μία σειρά προβλημάτων που περιλαμβάνουν, πόνους στη μέση, δυσκολία στην αναπνοή, ουρές κάτω από τα στήθη, δυσάρεστες τριβές, πόνους στο στήθος και κακή στάση του σώματος. Εάν τα στήθη σας ξεχειλίζουν έξω από το νούμερο που φοράτε ή το σουτιέν ανεβαίνει στην πλάτη σας και οι τιράντες "σκάβουν" τους ώμους σας, τότε φοράτε το λάθος νούμερο σουτιέν. Γι' αυτό σιγουρευτείτε πως θα μετρήσετε το μέγεθός σας για να έχετε όλη την ενίσχυση που χρειάζεστε.

Συναισθηματικό φαγητό


Είναι εύκολο να τρέξτε σ' εκείνη την τεράστια μπάρα σοκολάτας όταν αισθάνεστε λίγο πεσμένοι, αλλά σκεφτείτε την σιλουέτα σας. Το να ποθείτε το junk food όταν είστε λυπημένοι είναι φυσικό, όμως με τις κραιπάλες θα αισθανθείτε ανακούφιση μόνο προσωρινά και δεν θα ανακαλύψετε τον βασικό λόγο που σας κάνει να αισθάνεστε λυπημένοι. Προσπαθήστε να μην στρέφεστε στο φαγητό για να βρείτε παρηγοριά και αναζητήστε άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας. Αυξήστε τα επίπεδα της ενδορφίνης σας, που θα σας φτιάξουν την διάθεση, με το να γίνεται πιο ενεργητικοί.

Φορώντας ψηλά τακούνια



Τα ψηλά τακούνια μπορεί να δείχνουν υπέροχα όμως φορώντας τακούνια που είναι ψηλότερα από πέντε πόντους καθημερινά μπορεί να προκαλέσουν μία σειρά από προβλήματα υγείας. Όχι μόνο βάζετε πίεση στους συνδέσμους σας, αλλά το ύψος που έχει το τακούνι μπορεί να επηρεάσει την "ευθυγράμμιση" του σώματός σας, προσθέτοντας πίεση τόσο στην πλάτη όσο και στους αστραγάλους προκαλώντας πονοκεφάλους, κακή στάση του σώματος και σταδιακά μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα.

Ύπνος και make-up



Το έχουμε κάνει όλες μας. Μετά από μία νυχτερινή έξοδο, πέσαμε στο κρεβάτι χωρίς να βγάλουμε το make-up. Όμως η σκόνη και τα λιπαρά στοιχεία συσσωρεύονται όλο το βράδυ και μπορούν να μπλοκάρουν τους πόρους και να προκαλέσουν συμφόρηση στο δέρμα μας, δημιουργώντας στίγματα. Το να κοιμάστε με την μάσκαρα και το make up των ματιών μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών, να τα κοκκινίσει ή ακόμα και να τα μολύνει.

Έλλειψη ύπνου



Έρευνα έχει δείξει πως σχεδόν το 40% των ενήλικων στην Βρετανία δεν τα καταφέρνει να ρίξει έναν υπνάκο και πως τα προβλήματα ύπνου επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες από τους άντρες. Ένας κακός ύπνος το βράδυ μπορεί να σας επηρεάσει με πολλούς τρόπους. Η απώλεια ύπνου μπορεί να σκοτώσει την όρεξή σας για σεξ, να αυξήσει την πιθανότητα για ατυχήματα, να "ρίξει" τις επιδόσεις σας στην δουλειά, να αυξήσει την κατανάλωση θερμίδων και ακόμα και να γεράσει το δέρμα σας.
 http://women.gr.msn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ