Social Icons

.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τα θέματα της χρονιάς που τελειώνει σύμφωνα με το Twitter



Η εξέγερση στην Αίγυπτο και τα καμώματα του Αμερικανού ηθοποιού Τσάρλι Σιν φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο φέτος στο Twitter.

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, που αριθμεί σήμερα γύρω στους 300 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, δημοσιοποίησε τα σημαντικότερα hashtag, δηλαδή τις λέξεις ή τίτλους κάτω από τους οποίους συγκεντρώνονται μηνύματα που αφορούν το ίδιο θέμα.

Όπως θα περίμενε κανείς, τα δημοφιλέστερα hashtag καλύπτουν μεγάλο εύρος θεματολογίας, από σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα μέχρι ευτράπελα και κουτσομπολιά του αμερικανικού σταρ σίστεμ.

Πρώτο είναι το #egypt, το hashtag που αφορά τα επεισόδια της Αραβικής Άνοιξης στην Αίγυπτο και την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Δεύτερο είναι το #tigerblood, το οποίο αναφέρεται σε μια διαβόητη φράση του Τσάρλι Σιν μετά την απόλυσή του από τη δημοφιλή κωμική σειρά Two And A Half Men: «Οι κυνόδοντές μου στάζουν αίμα τίγρης».

Εξαιτίας της αλλόκοτης συμπεριφοράς του, ο Σιν όχι μόνο έγινε αντικείμενο κουτσομπολιού στο Twitter αλλά επιπλέον κατέρριψε ρεκόρ στην υπηρεσία συγκεντρώνοντας ο ένα εκατομμύριο follower, ή αναγνώστες, μέσα στο πρώτο 24ωρο από την εγγραφή του ως μέλος.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται δύο πιο παράξενα hashtag: το #threewordstoliveby και το #idontunderstandwhy. Στο πρώτο, οι χρήστες προτείνουν τρεις λέξεις για τις οποίες αξίζει να ζει κανείς (π.χ. πίστη, ελπίδα, αγάπη) ενώ στο δεύτερο γράφουν για πράγματα που δεν καταλαβαίνουν.

Εκτός από τα δημοφιλέστερα hashtag, το Twitter δημοσιοποίησε και τα θέματα και τα πρόσωπα που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε μια σειρά από κατηγορίες.

Στην κατηγορία των διεθνών ειδήσεων, πρώτο θέμα είναι η παραίτηση Μουμπάρακ, δεύτερο η εξόντωση του Μπιν Λάντεν, τρίτο το τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, τέταρτο η επίθεση στην Αμερικανίδα γερουσιαστή Γκάμπριελ Γκίφορντς, πέμπτο ο θάνατος του Καντάφι και έκτο η πανδημία γρίπης των χοίρων.
 tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ